Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Incendiu la o gopodărie în Lunca. Intervin pompierii

ro

30 Oct, 2020 15:58 1256 Marime text
  • La momentul sosirii echipajelor incendiul se manifesta cu flacără la nivelul acoperișului locuinței și a unei anexe din apropiere formată din 2 camere, imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ .
În jurul orei 12:25, salvatorii Stației de pompieri Babadag au fost solicitați să intervină în localitatea Lunca pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o gospodărie cetățenească.

1 ofițer și 12 subofițeri s-au deplasat la locul evenimentului cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 SMURD.

La momentul sosirii echipajelor incendiul se manifesta cu flacără la nivelul acoperișului locuinței și a unei anexe din apropiere formată din 2 camere.

Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ 3 ore de eforturi susținute și, din fericire, nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite.
Ca urmare a producerii evenimentului, au ars acoperișul casei și anexa în întregime, dar au fost salvate camerele imobilului, a transmis ISU Delta Tulcea.

Cauza probabilă producerii incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric.

În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, reamintim cetăţenilor obligativitatea respectării următoarelor norme de apărare împotriva incendiilor:
•    Nu utilizaţi instalaţii și aparate electrice uzate, defecte sau improvizate, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare cu defecţiuni, siguranţe necalibrate, doze sau derivaţii fără capace de protecţie;
• Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
•    Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
•    Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
•    Pentru remedierea defecţiunilor la instalaţii și aparate electrice și pentru verificarea periodică a instalaţiilor electrice apelaţi numai la personal autorizat;
•    Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin racordarea mai multor consumatori mari (radiatoare, plite electrice, aeroterme, boilere, aparate de aer condiţionat și altele asemenea) din aceeași priză, în același timp;

Sursa foto: ISU Delta Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii