Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Unitatea 1 a CNE Cernavodă, deconectată de la Sistemul Energetic Național

ro

09 Aug, 2023 11:33 1027 Marime text
  • Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în după-amiaza zilei de 8 august 2023 din cauza unei disfunctionalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară.
 
Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în după-amiaza zilei de 8 august 2023 din cauza unei disfunctionalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară, transmite un comunicat din partea Nuclearelectrica SA.
 
Specialiștii CNE Cernavoda investighează cauza care a condus la deconectarea automata a Unității 1 de la SEN.
 
Deconectarea automată a Unității 1 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații.
 
În perioada următoare se vor efectua lucrări de remediere în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavoda, aplicabile în aceste situații.
 
Deconectarea automata a Unității 1 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurator.
 
SN Nuclearelectrica SA va reveni cu un comunicat de presa la momentul reconectării Unitatii 1 la SEN, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Percheziții DNA Limanu: Procurorii anticorupție, descinderi la primăria lui Daniel Gheorghe Georgescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii