Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Polițiștii, prezenți la slujba oficiată la Castelu. Cum au acționat oamenii legii

ro

27 Nov, 2020 17:39 2237 Marime text
  • Polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia s-au deplasat la biserica din localitatea Castelu, unde se desfășura o slujbă de înmormântare.
  • Polițiștii au acționat preventiv, distribuind materiale de protecție persoanelor prezente care nu aveau mască de protecție, iar cetățenii care nu s-au conformat au fost sancționați cu avertismente.
În cursul zilei de astăzi, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia s-au deplasat la biserica din localitatea Castelu, unde se desfășura o slujbă de înmormântare.

Având în vedere faptul că localitatea Castelu nu este o zonă carantinată, persoanele prezente aveau voie să participe la această slujbă, atât în interiorul bisericii, cât și în exterior, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Polițiștii au acționat preventiv, distribuind materiale de protecție persoanelor prezente care nu aveau mască de protecție, iar cetățenii care nu s-au conformat au fost sancționați cu avertismente, a transmis IPJ Constanța.

Amintim că, astăzi, 27 noiembrie 2020, la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Castelu, iar de la ora 10.30, a oficiat  slujba de înmormântare a preotului Niculae Costea, slujitor al acestui sfânt altar încă din anul 1991.
 
Decesul preotului  a provocat o mare durere în rândul enoriaşilor din localitatea în care a slujit.
 
Părintele Niculae Costea s-a născut în data de 21 septembrie 1957, în localitatea Viișoara, din județul Constanța. A absolvit Seminarul teologic ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău, apoi Facultatea de Teologie din București.
 
A fost hirotonit diacon pe 25 iulie 1982, iar preot pe 27 iulie 1982. Până în data de 30 august 1986 a slujit la parohia Ceamurlia de Sus, apoi la parohia Dăeni, iar din data de 1 martie 1991 s-a transferat la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Castelu, județul Constanța.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și: Doliu în Arhiepiscopia Tomisului. Părintele Niculae Costea a trecut la cele veșnice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii