Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Dobrogea serbeaza Ziua Independentei si Ziua Eroilor

ro

08 May, 2010 03:24 1820 Marime text

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa organizează o serie de evenimente pentru a marca Ziua Independenţei de Stat a României şi Ziua Victoriei, serbate pe 9 mai, respectiv Ziua Eroilor, sărbătorită pe 13 mai.

În acest sens, mâine, de la ora 12.15, la ceremonialul militar şi religios organizat de autorităţi la Monumentul Independenţei de Stat a României - 1877 din zona Casei de Cultură, va lua parte şi un pluton de 18 subofiţeri din cadrul ISU Dobrogea. Pompierii vor participa la înălţarea drapelului şi la defilarea gărzii de onoare, în semn de cinstire a eroilor. De asemenea, joi, la ora 13.00, se vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor Români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial şi la Grupul funerar al Eroilor Revoluţiei de la 1989 din Cimitirul Central.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, sergent major Paula Anghel, în perioada 9-13 mai, în toate subunităţile Inspectoratului, zilnic, la ora 8.15, va avea loc ceremonia arborării drapelului naţional şi intonarea imnului.

De altfel, pe 10 şi 11 mai, Detaşamentele de Pompieri Constanţa-Palas şi Constanţa-Port, vor primi vizita unor grupuri de preşcolari cărora li se vor prezenta autospecialele şi echipamentele de intervenţie, dar şi o serie de materiale despre eroii pompierilor militari constănţeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii