Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:51 15 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Dobrogea. Scafandrii, eroii din adâncuri

ro

16 Apr, 2021 09:21 487 Marime text
  • O activitate deosebit de importantă o reprezintă antrenamentele specifice în mediul acvatic care trebuie efectuate periodic ca formă de pregătire continuă a personalului operativ încadrat pe aceste funcții.

În perioada 5 aprilie 2021-19 septembrie 2021 scafandrii din 34 de județe participă la un stagiu de pregătire și antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Interventie din cadrul ISU Constanța, sub atenta îndrumare a specialiștilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Antrenamentele lor se desfășoară zilnic, având inclusiv antrenamente de noapte, cu echipament de scufundare specific atât sezonului rece, cât și sezonului cald.

Și dacă cineva mai avea semne de întrebare privind condiția fizică excelentă și pregătirea fără cusur a unui scafandru, gândiți-vă dacă ați putea să alergați zilnic kilometri, după care să intrați în apa rece a mării, pentru a face scufundări la aproape 25 metri adâncime, să reacționezi bine la eventualele pericole pe care le poți intâlni în mediul submersibil și să îți verifici echipamentele minuțios, chiar și atunci când oboseala o resimți la cote maxime.

Dacă vorbim de incendii sau intervenții SMURD, știm cu toții că pompierii militari sunt “ținuți în priză” ca urmare a numărului crescut de misiuni, însă în ceea ce privește intervențiile scafandrilor, acestea sunt mai puține, motiv pentru care este nevoie de desfășurarea unor antrenamente speciale periodice, unde sunt urmărite aspectele ce țin de procedeele de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranța salvatorilor.

Succesul misiunilor executate de către scafandri este asigurat de numărul de ore de antrenament și pregătirea lor continuă, transmite ISU Dobrogea.


Sursa foto: ISU Dobrogea

Ti-a placut articolul?

Comentarii