Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:59 04 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Dobrogea Peste 200 pompieri pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței de Anul Nou

ro

29 Dec, 2022 13:46 535 Marime text
Politia în misiune. Foto: Facebook/DGPMBPeste 200 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța cu mijloacele tehnice aferente, sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței ocazionate de intrarea în Noul An.

Potrivit unui comunicat al ISU Dobrogea, cu ocazia organizării petrecerii de Anul Nou în Piața Ovidiu, din Constanța, salvatorii vorm asigura măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, precum și cele de prim ajutor medical cu o autospecială de stingere cu apă spumă și o ambulanță SMURD B2.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

„De asemenea, premergător sărbătorilor de iarnă, colegii din cadrul Inspecției de Prevenire au intensificat acțiunile de control. Astfel, încă din cursul săptămânii anterioare, au demarat controalele pe linia securității la incendiu la spațiile comerciale la care se preconizează o afluență mare de persoane. Inspectorii de prevenire execută verificări și în cadrul amenajărilor temporare propuse a fi realizate în vederea sărbătoririi trecerii în Noul An, dar și la operatorii economici care comercializează obiecte pirotehnice.
Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă la dotarea cu mijloace de primă intervenție, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice. Până în prezent, au fost executate 84 controale la agenții economici și au fost constatate 608 deficiențe pentru care s-au aplicat 605 sancțiuni, din care 488 avertismente și 117 amenzi în cuantum de 319.500 lei. Printre deficiențele constatate enumerăm: mijloace de primă intervenție (stingătoare) insuficiente, instalații electrice exploatate cu deficiențe (conductori electrici neizolați corespunzător sau pozați direct pe material combistibil), hote necurățate7 - au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

În cazul sesizării unor evenimente nedorite, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date de la locul evenimentului precum și locația exactă. 
Pompierii militari constănțeni vă urează petrecere frumoasă, fără evenimente neplăcute, un An Nou cu sănătatea, realizări și împliniri!  
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii