Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Pimen va fi înmormântat astăzi. Arhiepscopul Tomisului face parte din soborul de arhierei. Vezi cine conduce slujba

ro

22 May, 2020 02:18 3329 Marime text
 
  • Sfânta Liturghie va fi urmată de slujba înmormântării a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen oficiată de la ora 12:00.
 
 
Pentru a-i aduce un omagiu de prețuire Înaltpreasfințitului Părinte Pimen Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie alături de un sobor de Arhierei, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

Sfânta Liturghie va fi urmată de slujba înmormântării a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen oficiată de la ora 12:00.
 

Totodată, potrivit unul comunicat al Arhiepiscopei Sucevei și Rădăuților, slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților va avea loc astăzi, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.


Trupul neînsuflețit al Arhipăstorului Bucovinei a fost depus, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit dinainte.

În seara zilei de 20 mai sicriul a fost depus la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

„Cei care vor dori să-și ia rămas bun de la Arhipăstorul lor sau să participe la slujba înmormântării sunt rugați să respecte măsurile și îndrumările specifice acestei perioade.
Îi rugăm pe preoți și pe credincioși să fie înțelegători și conștienți de faptul că spațiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsuflețit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen”, se mai arată în comunicatul la care facem referire.

Sursa foto: Facebook/Arhiepiscopia Tomisului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii