Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Podcastul lui Septimiu, un nou episod. Invitat Părintele Pimen de la Muntele Athos (VIDEO)

ro

11 Aug, 2023 18:08 1378 Marime text
Părintele Pimen de la Muntele Athos a revenit la Podcastul lui Septimiu cu tolba plină de povești, sfaturi și pilde de viață și spiritualitate.

Întrebat în cadrul podcastului dacă în fiecare zi avem nevoie de curaj, părintele a răspuns afirmativ. 

Da. În fiecare azi avem nevoie de curaj! Viața e ca o aventură, pentru că e plină de surprize. Noi nu știm ce se îmtâmpă peste un minut. orice lucru care intervine în viața noastră e ca o surpriză.

De multe ori judecăm, dar dacă rivim viața ca pe o aventură cu surprize frumoase, ne bucurăm. Toate sunt într-o rânduială, a spus Părintele Pimen de la Muntele Athos.  

Părintele a vorbit și despre curajul de a te ruga. 

Dacă ne trebuie curaj ca să ne rugăm....și da și nu. Dacă știi că l-ai supărat pe Dzeu îți e rușine cumva. Nu îți trebuie un curaj prostesc, ci un curaj care să aibă smerenie. Nu ne ducem cu fruntea sus la Dzeu, ci cu capul plecat, ne plecăm în fața Lui cu inima, cu mintea, îi cerem să ne ajute și ne recunoaștem greșeala. 

Viața de zi cu zi este una complicată. Sunt multe știri negative, echilibrul lipsește. Pimen ne explică cum ne poate ajuta rugăciunea să ne păstrăm echlibrul. 

Mintea noastră merge continuu. Ce îi dăm, asta lucrează. Deci mintea nu poate sta fără lucrare. Depinde de noi ce îi dăm. Poți să gândești ceva frumos, să discuți ceva frumos, să-ți umpli mintea cu lucruri bune tot timpul. Nu trebuie să permiți să cazi sufletește.

Sistemul imunitar se dă peste cap din cauza supărărilor, nu mai luptă. Dacă sufletul nu e bine, se îmbolnăvește și trupul. Sufeltul repară trupul Noi avem nevoie tot timpul de Dzeu în viața noastră. Omul care lucrează binele, caută șă îi facă fericit pe cei din jur.  

Interviul integral poate fi urmărit aici

Citește și:
 

ZIUA LIVE. Senatorul PNL, Septimiu BourceanuVergil Chițac va fi candidatul PNL la Primăria Constanța și va fi primar în mandatul 2024-2028(VIDEO)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii