Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Ciprian arhiepiscopul Buzăului și Vrancei 4 ani de la intronizare. A copilărit la Ciocîrlia, a locuit în Viile Noi, și liceul l-a făcut la Constanța

ro

11 Mar, 2017 05:37 9485 Marime text
Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei,a aniversat ieri patru ani de la instalarea ca Arhiepiscop. Cu acest prilej, Patriarhul Daniel i-a transmis un mesaj de felicitare.
 
Ierarhul s-a născut la data de 19 aprilie 1965, în satul Suhuleţ (comuna Tansa), judeţul Iaşi, fiind al patrulea din cei cinci copii ai lui Constantin şi Ecaterina Spiridon. La botez a primit numele de Cezar.

În 1975, familia părintelui s-a mutat la Constanţa, în comuna Ciocârlia de Jos, unde acesta a absolvit gimnaziul.

Tot aici, la vârsta de 13 ani, a decis că va îmbrăţişa misiunea duhovnicească.

Fostul episcop-vicar spunea, în anul 2013, pentru ZIUA de Constanța că „la Ciocârlia am locuit nu departe de biserică. Pe atunci, la biserica din comună slujea părintele Gheorghe Ploscaru, care m-a influenţat în alegerea drumului spre duhovnicie. Dumnealui mi-a dat prima carte de rugăciuni şi mi-a îndrumat paşii spre calea preoţească. După absolvirea gimnaziului, am intrat la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, în anul 1979. Atunci era director Adrian Bavaru, un om de o cultură extraordinară. Mă gândesc cu un deosebit respect la toţi profesorii pe care i-am avut la Constanţa şi care m-au format ca om. Treapta I de liceu am absolvit-o în anul 1981. Am fost un elev bun. În 1981 am obţinut premiul II la faza naţională a Olimpiadei de Istorie".

 Pe vremea liceului, viitorul episcop a locuit cu chirie în cartierul Viile Noi, unde mergea la biserica Sfântul Ilie.

„Constanţa şi în special comuna Ciocârlia vor ocupa un loc deosebit în inima mea", ne-a mai spus atunci Ciprian Câmpineanul.


După absolvirea primei trepte de liceu la Constanţa, preasfinţitul părinte a fost admis cu cea mai mare medie - 9,80 la Seminarul Teologic Buzău, pe care l-a terminat în 1987.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii