Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Opt infracțiuni constatate în cadrul acțiunii „Blocada” (FOTO)

ro

12 Nov, 2023 14:04 916 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
  • Razia s-a desfășurat în cadrul acțiunii „Blocada”.
 
În noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o razie având ca scop menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Razia s-a desfășurat în cadrul acțiunii „Blocada”.
 
Astfel, au fost legitimate 680 de persoane, au fost verificate 360 de vehicule și 110 locații publice.
 
De asemenea, au fost testați 38 de conducători auto cu aparatul etilotest și 2 cu aparatele din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 156 de sancțiuni contravenționale, dintre care 77 la Lega 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 61 la OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 2 la Legea 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, iar restul pentru alte abateri.
 
Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 72.000 de lei.
 
Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 2 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
 
De asemenea, au fost constatate 8 infracțiuni, dintre care 7 la regimul circulației rutiere și 1 la Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
 
Astfel, la data de 11 noiembrie 2023, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Constanța au efectuat semnal regulamentar de oprire șoferului unui autoturism care se deplasa pe DN 3, în comuna Valu lui Traian.
 
Conducătorul auto nu a oprit la semnal, continuându-și deplasarea.
 
Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, autoturismul fiind interceptat pe Calea Dobrogei.
 
La volanul acestuia a fost identificat un bărbat, de 43 de ani.
 
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta are anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
 
La data de 11 noiembrie 2023, în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Ion Ursu a avut loc un accident rutier (tamponare).
 
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat, de 62 de ani, ar fi condus un autoturism și ar fi lovit un alt vehicul care s-ar fi deplasat în aceeași direcție.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
La data de 11 noiembrie 2023, în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe strada Caraiman, a avut loc un accident rutier (tamponare).
 
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat, de 57 de ani, ar fi condus un autoturism și ar fi lovit un alt vehicul.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
La data de 11 noiembrie 2023, în jurul orei 22.45, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Tudor Arghezi din comuna Nicolae Bălcescu, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
La data de 11 noiembrie 2023, în jurul orei 23.15, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța - Secția 4 Poliție  au efectuat verificări la o sală de jocuri de pe strada Baba Novac.
 
În interiorul acesteia au fost identificați doi bărbați.
 
Pe o masă amplasată în interiorul încăperii unde se aflau aceștia a fost descoperită o țigaretă artizanală ce conținea o substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive.
 
Cercetările în ambele cauze vor fi continuate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, potrivit competenței.
 
La data de 12 noiembrie 2023, în jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu au identificat un bărbat, de 18 ani, care a condus un autoturism, pe strada Primăverii din comuna Nicolae Bălcescu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, precum și polițiști locali de la Direcția Generală Poliția Locală Constanța, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Oficial de la IPJ Constanța despre bărbatul găsit mort într-un imobil din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii