Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Reținuți de polițiștii din Buhuși pentru înșelăciune prin metoda ȘMEN

ro

06 Sep, 2023 13:39 783 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Doi bărbați, ambii de 48 de ani, din orașul Buhuși au fost reținuți de polițiștii de investigații criminale, fiind bănuiți de înșelăciune prin metoda ȘMEN.
 
Doi bărbați, ambii de 48 de ani, din orașul Buhuși au fost reținuți de polițiștii de investigații criminale, fiind bănuiți de înșelăciune prin metoda ȘMEN, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.
 
Din investigațiile polițiștilor a rezultat că, cei doi bărbați, în timp ce se aflau în zona centrală a orașului Buhuși ar fi abordat un tânăr, de 28 de ani, din comuna Racova, oferindu-se să-i schimbe valută în lei. Ulterior, unul dintre bărbați, profitând de neatenția tânărului ar fi sustras din suma de bani oferită în schimbul valutei, cauzând un prejudiciu de 1.900 de lei.
         
Față de aceștia s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.
 
În scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „șmen”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău atrage atenţia cetățenilor să efectueze schimb valutar doar la unitățile de profil.
 
Totodată, angajaţilor societăţilor comerciale, polițiștii le recomandă să fie foarte atenţi în momentul în care primesc de la clienţi bancnote mari pentru a fi schimbate în altele mai mici sau pentru a achita diferite produse.
 
Aşa-zişii clienţi profită de orice moment de neatenţie pentru a sustrage din banii primiţi rest, unii dintre ei răzgândindu-se chiar şi în ceea ce priveşte cumpărarea produselor respective.
 
În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.
 
Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime ale unor astfel de infracţiuni!
 

Dosar penal pentru infracțiuni la regimul rutier

 
La data de 5 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Bacău au depistat pe strada Ștefan cel Mare, un autoturism condus de un tânăr de 17 ani.
 
Din verificări s-a stabilit că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
În autoturism a fost identificat și un pasager de 19 ani, care i-ar fi încredințat tânărului autoturismul spre a fi condus, deși ar fi cunoscut faptul că acesta nu era posesor de permis de conducere.
 
Cei doi sunt cercetați penal de polițiști pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis și încredințarea acestuia pentru conducerea pe drumurile publice.
 

Reținut de polițiști pentru lipsire de libertate și loviri sau alte violențe

 
La data de 5 septembrie 2023, în jurul orei 00:10, patrula intercomunală din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian a fost sesizată telefonic de către un bărbat din comuna Odobești, despre faptul că, o tânără de 26 de ani a fost agresată de un vecin.
      
Din cercetări a rezultat faptul că, în noaptea de 04/05 septembrie a.c, un tânăr de 32 de ani, din comuna Odobești, în timp ce se afla la domiciliul său, pe fondul unui conflict spontan, ar fi agresat fizic un localnic de 31 de ani, după care ar fi ieşit în strada principală unde ar fi lovit-o cu un obiect contodent pe tânăra de 26 de ani, din comuna Secuieni, iar ulterior, ar fi obligat-o să intre în imobilul său.
      
Întrucât se manifesta violent, tânărul în cauză a fost imoblizat de polițiști și condus la sediul poliției. Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate și loviri sau alte violențe.
      
Față de tânărul de 32 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Arestul I.P.J Bacău.
     
La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Accident rutier în județul Galați. Una dintre victime este un copil de 3 ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii