Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:21 23 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis, atac furibund la PSD Declarații de presă după turul I al alegerilor prezidențiale

ro

13 Nov, 2019 18:04 722 Marime text
În aceste momente, Klaus Iohannis, președintele României ține o conferință de presă la sediul PNL din capitală:
 
„Mulțumesc tuturor românilor care m-au votat pe mine, dar și diasporei. Noul Guvern Orban a organizat impecabil partea care revine guvernului în alegerile prezidențiale și nu am avut evenimente notabile. Alegerile au fost o victorie pentru mine și un eșec pentru PSD”.

Acesta a vorbit despre partidul social democrat, dar și despre contra-candidatul său, Viorica Dăncilă. Președintele Iohannis a explicat de ce nu va avea o dezbatere directă cu Viorica Dăncilă, dar a și anunțat o dezbatere electorală alături de echipa PNL, săptămâna viitoare:
 
„PSD, în ultimii trei ani, de când guvernează, ne-a făcut să ajungem într-o stare de disperare. Au încercat să-și înșurubeze pilele și neamurile în instituțiile publice. Au atacat firmele private, au atacat tot, tot ce a funcționat în România. Românii le-au dat câteva lecții social democraților. Primul pas semnificativ s-a făcut la alegerile europarlamentare și al referendum când s-a spus stop asaltului PSD-ist asupra justiției. Nici Parlamentul nu i-a mai răbdat. Duminica trecută, românii au spus clar că nu mai vor PSD. Despre mine, am dovedit că știu să reprezint România bine în lume și că pot să coagulez forțele democratice în România și în acest sens s-a produs schimbarea de guvern. La finalul mandatului am dovedit că știu să opresc PSD-ul”, a transmis președintele României.

„România, cu PSD la guvernare, a pierdut foarte multe oportunități. Au fost ani complicați pentru România și pot să spun în acest moment, că am reușit să țin România pe linia clară și să evităm criza politică”
 
De ce nu accept o confruntare directă? Vasilia Viorica Dăncilă a fost foarte activă în a guverna împotriva României. Doamna Dăncilă este reprezentanta unui partid care a guvernat împotriva României și se așteaptă să fie tratată cu mare respect ca și cum, până acum, ar fi luptat pentru țara asta. Înțeleg perfect nevoia de a avea o dezbatere reală a candidaților din turul II. Cum nu accept o dezbatere cu Viorica Dăncilă, voi organiza eu o dezbatere săptămâna viitoare, marți seară, alături de echipa mea. Va fi o discuție deschisă, așezată, care, cu siguranță, va fi pe placul României”, a mai transmis acesta.

Șeful statului a transmis că susține alegerile anticipate, în continuare:
 
„Eu și cu PNL am spus că alegerile anticipate sunt cea mai bună soluție pentru situația actuală a României. Am spus-o în trecut și o susțin și acum.
 
„Am fost plecat în cinci ani, în total, în trei vacanțe. Chiar și așa, am lucrat. Președintele nu are concediu. Din păcate, în ultimii doi ani, nu am mai avut vacanțe pentru că am păzit România de PSD”, a transmis Klaus Iohannis când a fost întrebat de vacanțele sale pe perioada mandatului de președinte.

„Eu voi sprijini în continuare, ferm și declarat, lupta anticorupție din România. Dacă au fost abateri, există Inspecția Judiciară. Eu m-am exprimat politic pentru lupta anticorupție, am lăudat activitatea DNA”

Klaus Iohannis a lămurit și de ce a numit-o în trecut, pe Viorica Dăncilă, prim-ministrul României.
 
„Nu am cunoscut-o înainte să o numesc prim-ministru pe doamna Dăncilă și este o dezamăgire pentru mine. Pot să spun că-mi pare rău, însă, la momentul acela, a fost o majoritate PSD în Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a spus că, merită să fie votat în turul II al alegerilor prezidențiale pentru că:

 
„Doresc să construiesc o Românie normală! Am adus lideri europeni ai României și le-am arătat fața frumoasă a României. Pentru mine, juștiția trebuie să fie dreaptă, iar hoții trebuie să stea la pușcărie. Am dovedit că trebuie să țin o linie dreaptă, chiar dacă am avut un guvern care nu a fost de acord cu acest lucru”.

„Situația în România este foarte proastă. Veți afla de la miniștri! Vom găsi soluții și vom construi o Românie normală. Sper ca alegerile să se termine bine pentru mine. După acestea vor urma alegerile locale și parlamentarele anticipate.”

„Sunt convins că am făcut tot ce am putut pentru a evita dezastrele PSD, însă au guvernat cum au vrut. Acesta este rezultatul unei guvernări eșuate. Acum chiar avem un guvern al României. În opinia mea, este importantă colaborarea strânsă între guvern și președinte. Voi continua aceste întâlniri pe parcursul mandatului cu acest guvern. Este esențială colaborarea pentru a începe munca de resetare și reconstrucție a României. Asta așteaptă românii, să venim cu soluții și venim! 
 
Președintele României a declarat și că „cea mai mare realizare a mandatului este înlocuirea PSD cu guvernul actual”.

În cadrul conferinței de presă s-a dezbătut și problema Rusiei:
 
„Comportamentul Rusiei este unul asertif. Rusia aduce tot mai multe forțe în Crimeea, după ocuparea ei. În acest context, politica noastră este o politică care a fost, în linii mari, stabilită cu toți partenerii europeni. Continuăm așa, în speranța că se va găsi o ameliorare a lucrurilor”, a declarat Klaus Iohannis despre situația Rusiei în momentul de față.

Rolul președintelui nu este să sperie guvernului, este să colaboreze cu guvernul, a transmis președintele României.

Despre spațiu Schengen și vizele pentru America, președintele a declarat:

„România are un refuz de 10% pentru vize. Se va rezolva și această problemă. Referitor la spațiul Schengen, noi și cu MCV și cu Schengen am fost foarte aproape de a găsi soluții. Nu vreau să reiau aceste chestiuni, sunt câteva chestiuni care au dus politica externă de râpă. Sunt ani și ani, dar îi vom remedia, a mai transmis Klaus Iohannis în conferința de presă din capitală, la sediul PNL.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii