Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Apărării Naționale cu ambasadorul Regatului Spaniei în România (galerie foto)

ro

21 Jan, 2020 20:42 1326 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit marți, 21 ianuarie, la sediul MApN, pe ambasadorul Regatului Spaniei în România, E.S. Manuel Larrotcha.
 
Cei doi oficiali au discutat despre stadiul relaţiei de cooperare româno-spaniole în domeniul apărării, dar și despre subiecte actuale de securitate de pe agenda Alianţei Nord-Atlantice, cu accent pe implementarea măsurilor aliate de asigurare a prezenţei pe flancul estic, în contextul Reuniunii NATO de la Londra, desfășurate la finalul anului 2019.
 
Ministrul apărării naţionale i-a mulţumit ambasadorului spaniol pentru contribuţia adusă de țara sa la consolidarea flancului estic prin participarea la Comandamentul Diviziei Multinaţionale Sud-Est, Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova, Unitatea NATO de Integrare a Forțelor (NFIU), participarea navelor Marinei Regale Spaniole la activități și exerciții în Marea Neagră, exprimându-și totodată necesitatea implementării depline a măsurilor aliate în vederea asigurării unui răspuns coerent al Alianţei la provocările şi ameninţările existente. Ministrul român a subliniat, de asemenea, angajamentul țării noastre în cadrul eforturilor de proiectare a măsurilor de stabilitate dincolo de granițele aliate, precum și a celor de contracararea terorismului, în spiritul abordării omnidirecționale a NATO.
 
În încheiere, cei doi oficiali au subliniat importanţa continuării şi amplificării cooperării practice dintre cele două armate, prin exerciţii, atât în plan bilateral, cât şi în format multinaţional.
 
Întrevederea se înscrie în calendarul convorbirilor periodice pe care ministrul apărării le are cu ambasadorii acreditați la București.

Sursă foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii