Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu ambasadorii statelor membre UE la București

ro

29 Sep, 2023 18:25 889 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut vineri, 29 septembrie 2023, o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Spaniei în România, în contextul deținerii de către Spania a Președinției rotative a Consiliului UE.
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut vineri, 29 septembrie 2023, o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Spaniei în România, în contextul deținerii de către Spania a Președinției rotative a Consiliului UE, transmite un comunicat din partea MAE.
 
În cadrul discuțiilor, ministrul afacerilor externe a informat cu privire la rezultatele Summitului Inițiativei celor Trei Mări și ale Forumului de Afaceri al Inițiativei care au avut loc recent la București. De asemenea, a prezentat acțiunile la nivel bilateral și multilateral desfășurate în marja participării României la sesiunea Adunării Generale a ONU.
 
Totodată, șefa diplomației române și ambasadorii statelor membre UE au abordat principalele teme ale agendei europene, precum sprijinul pentru Ucraina, procesul de pregătire a noii Agende Strategice, avansarea extinderii UE, evoluțiile privind migrația, revizuirea bugetului european și aderarea României la Spațiul Schengen.
 
Ministrul Luminița Odobescu a subliniat determinarea României de a continua demersurile în vederea identificării unei soluții în ceea ce privește dosarul aderării României la Spațiul Schengen, evidențiind, totodată, contribuția țării noastre la consolidarea securității Uniunii Europene și la promovarea de mecanisme eficiente pentru gestionarea migrației ilegale.
În contextul agresiunii ilegale și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei, a reiterat angajamentul concret și multidimensional al României pentru susținerea Ucrainei, accentuând, totodată, importanța continuării acordării unui sprijin substanțial din partea Uniunii Europene.
 
De asemenea, a accentuat nevoia acordării de sprijin european consistent pentru Republica Moldova, în vederea consolidării rezilienței sale. Oficialul român a pledat pentru adoptarea deciziei de deschidere a negocierilor de aderare la UE pentru Ucraina și Republica Moldova până la finalul acestui an.
 
Ministerul afacerilor externe a punctat faptul că România susține, totodată, statele din Balcanii de Vest pentru avansarea procesului lor de aderare la UE, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea Consiliului Permanent consolidat al OSCE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii