Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Sărbătoare mare la ortodocşi. Unde slujesc ÎPS Teodosie şi PS Visarion

ro

21 Nov, 2019 06:35 2961 Marime text
Biserica Ortodoxă prăznuieşte astăzi, Intrarea în biserică a Maicii Domnului.

Praznicul amintește de momentul aducerii Fecioarei Maria la Templul din Ierusalim, când avea trei ani, de către părinții ei, drepții Ioachim și Ana, împlinindu-și astfel făgăduința de a închina pruncul unei vieți sfinte.

Fecioara Maria a fost întâmpinată de către arhiereul Zaharia, cel care a condus-o în cel mai sfânt loc al Templului, Sfânta Sfintelor. Fecioara Maria a viețuit la Templul din Ierusalim timp de 12 ani, până la logodna cu Dreptul Iosif.

Sărbătoarea este atestată documentar din secolul VI, fiind inițial hramul bisericii ridicate de împăratul Iustinian la Ierusalim, lângă ruinele Templului. Ea s-a generalizat în Apus în secolul XIV.

Cu acest prilej, astăzi, de la ora 08.30, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfinții Epictet și Astion” din Capidava, unde hramul paraclisului este „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, conform unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

Totodată, PS Visarion, episcopul Tulcii, va sluji, împreună cu  Preasfințitul părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, la Biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” – Coroana din municipiul Bistriţa.

Sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii