Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervențiile pompierilor din ultimele 24 de ore. Zeci de hectare de teren făcute scrum

ro

10 Aug, 2023 10:42 710 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Facebook/IGSU
  • Conform IGSU, în ultimele 24 de ore – începând de miercuri, 9 august 2023, au ars în România peste 130 de hectare de teren.
  • De asemenea, un accident rutier s-a produs ieri pe raza localității Bușteni – DN1. Trei persoane au fost transportate la spital pentru investigații de specialitate.
 
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cursul zilei de ieri, 09 august 2023, salvatorii au gestionat 1.652 de situații de urgență înregistrate la nivel național. Dintre acestea, 93 au fost misiuni de stingere a incendiilor, iar la 1.383 de solicitări au intervenit echipajele SMURD care au acordat asistență medicală de urgență pentru  1.390 de persoane.
 
Din totalul incendiilor produse la nivel național, 51 de intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), suprafața afectată însumând peste 130 ha, precizează sursa.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii au gestionat 168 de situații destinate protecției comunităților.
 
De asemenea, în doar 24 de ore, pompierii au salvat 15 persoane aflate în situații critice.
 
O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, astfel că, în perioada de referință, echipajele de descarcerare au acționat în 8 cazuri pentru extragerea victimelor rămase captive în autoturismele avariate.
 
O astfel de intervenție a avut loc ieri în județul Prahova unde salvatorii au fost solicitați să intervină pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier petrecut pe DN1, pe raza localității Bușteni.
 
Ajunse la locul intervenției, echipajele operative au constatat că, în urma impactului între două autoturisme, au rezultat patru victime, dintre care una decedată. Echipajele medicale au evaluat și asistat la fața locului ceilalți trei ocupanți, ulterior aceștia fiind transportați la spital pentru investigații de specialitate.
 
De asemenea, pentru protecția populației, în perioada analizată  au fost transmise nouă mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși) în proximitatea comunităților din județele: Argeș (2), Buzău (2), Hunedoara (1), Mureș (2), Prahova (1) și Vâlcea (1).
 
Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră. Astfel, în data de 09.08.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 107 de pompieri și 54 de mijloace tehnice.
 
În continuare, echipajele de salvatori rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Totodată, evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Citește și:

Doi pompieri din Mehedinți, campioni la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor! Au obținut nouă medalii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii