Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu ocazia încheierii mandatului în România

ro

12 Oct, 2023 16:36 704 Marime text
  • În data de 11 octombrie 2023, Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne, l-a primit, la sediul Guvernului, pe Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, în vizită de rămas-bun, cu ocazia încheierii mandatului acestuia în România.
 
În data de 11 octombrie 2023, Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne, l-a primit, la sediul Guvernului, pe Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, în vizită de rămas-bun, cu ocazia încheierii mandatului acestuia în România, transmite un comunicat din partea MAI.
 
În cadrul dialogului, au fost evidențiate relațiile foarte bune dintre cele două state, aflate sub umbrela Parteneriatului Strategic româno-britanic, precum și importanța dialogului direct la nivel strategic și tehnic. Totodată, demnitarul român și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul primit din partea diplomatului britanic atât pe perioada mandatului de ministru al Justiției, cât și ca deținător al portofoliului Afacerilor Interne, precum și încrederea că modul foarte eficient de cooperare va continua și cu viitorul ambasador al Regatului Unit la București.
 
Cei doi interlocutori au făcut o serie de aprecieri pozitive asupra cooperării între structurile de aplicare a legii și a rezultatelor obținute în context operativ, precum și în ceea ce privește sprijinul pe care misiunea diplomatică l-a acordat în pregătirea polițiștilor români pe domenii specifice. O atenție aparte este acordată cooperării în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane, activitățile prevăzute în Planul Comun de Acțiune RO-UK în domeniul traficului de persoane, document semnat la București în luna mai a acestui an, contribuind la atingerea obiectivelor stabilite de cele două părți. 
 
Agenda discuțiilor celor doi oficiali a cuprins și subiectul reformei din cadrul Poliției Române pentru optimizarea instituției, din punct de vedere funcțional și structural, prilej cu care Cătălin Predoiu a mulțumit pentru sprijinul oferit de partea britanică în acest context. Demnitarul român a evidențiat că atât combaterea traficului de persoane, cât și a traficului de droguri constituie priorități ale mandatului său, astfel că activitățile desfășurate au în vedere diminuarea acestor fenomene. 
 
Un alt subiect de interes l-a constituit problematica migrației, partenerii de dialog subliniind necesitatea îmbunătățirii cooperării în vederea prevenirii fenomenului, precum și promovarea de soluții durabile și eficiente. De asemenea, au discutat despre rezultatele foarte bune obținute de Romania în gestionarea migrației, dar și despre necesitatea menținerii și consolidării acestor rezultate, în condițiile unor rute migratorii care se pot schimba.  
  
La finalul întrevederii, Cătălin Predoiu l-a felicitat pe diplomatul britanic pentru îndeplinirea mandatul său în România, precum și pentru contribuția la aprofundarea Parteneriatului Strategic și i-a urat succes în misiunile sale viitoare.
 

 „Ambasadorul Andrew Noble a contribuit prin excelentul serviciu diplomatic la dezvoltarea cooperării şi prieteniei dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii. Dincolo de capacitatea sa de excelent diplomat, a demonstrat o sinceră şi veritabilă prietenie pentru poporul român şi ţara noastră. Am avut o excelentă colaborare cu dânsul atât în calitate de ministru al Justiţiei, cât şi de ministru de Interne. Îi mulţumesc personal pentru schimbul de idei şi cooperarea de care m-am bucurat din partea dânsului pe durata mandatului la post şi îi doresc mult succes mai departe în carieră!”, a subliniat ministrul Cătălin Predoiu, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Exclusiv!: Filmul tragediei de la 2 Mai explicat de procurorii din Mangalia! Rechizitoriu după moartea a doi copii (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii