Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infracțiuni și contravenții sancționate de jandarmii constănțeni în weekendul trecut

ro

09 Apr, 2024 11:14 406 Marime text


Sursa foto: IJJ Constanța


 
  • În weekendul care a trecut jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au fost la datorie și au constatat în mod independent 3 infracțiuni și 20 de contravenții.
 

„Astfel a fost depistat în Autogara Sud din municipiul Constanța un bărbat care avea asupra sa un briceag. Mai mult decât atât, persoana în cauză intenționa să se urce în mijlocul de transport în comun cu acest obiect periculos (faptă care ar fi constituit infracțiune în conformitate cu prevederile articolului 372 din Codul Penal), apun jandarmii constănțeni.

 
Conform IJJ Constanța, bărbatul a afirmat față de oamenii legii că folosește acel briceag la locul de muncă pentru a tăia sigilii. Deoarece jandarmii au constatat că persoana în cauză figura în evidențe cu antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru o infracțiune cu violență, bărbatul a fost condus la sediul unității unde i-au fost întocmite acte de sesizare cu privire la cele constatate, urmând ca acestea să fie înaintate către organele abilitate, în vederea continuării cercetărilor.
 
Tot în acest weekend jandarmii au depistat, în trei locații publice diferite, trei tineri care fumau sau aveau asupra lor substanțe interzise.
 

„Persoanelor depistate li s-au întocmit de către jandarmi acte de constatare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de substanțe interzise (în conformitate cu Legea 143/2000, pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri), iar substanțele găsite asupra lor au fost predate către organele abilitate de lege în acest sens, pentru continuarea cercetărilor”, specifică sursa citată.

 
De asemenea, jandarmii constănțeni au aplicat în acest final de săptămână și 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1800 de lei.
 
Citește și
Intervenție de urgență pe strada IG Duca din municipiul Constanța! Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii