Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Indiferentul Babus

ro

22 Feb, 2005 00:00 1095 Marime text

Un chirias isi bate joc de locatari si de RAEDPP

Cateva zeci de familii sunt disperate de nepasarea lui Radu Babus, directorul Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public si Privat, fata de un bun care apartine institutiei * In februarie anul trecut, responsabilii Asociatiei 330 ABC din strada Mugurului il rugau pe director sa intervina deoarece "avem un locatar, chirias al RAEDPP, pe nume Mitea Nicolae, care locuieste la apartamentul 10 al Blocului 1 care are o datorie la intretinere de 30,441 milioane de lei" * Din cauza acestei datorii, celorlalti locatari le-a fost taiata de multe ori apa calda, apa rece si caldura * O saptamana mai tarziu, prin adresa numarul 1400/19 februarie 2004, directorul Administratiei Imobile, Iulia Madalina Motataianu, le transmite locatarilor ca "deoarece Mitea Nicolae are de achitat un debit destul de mare, regia noastra l-a actionat in instanta pentru rezilierea contractului, evacuarea si recuperarea debitului restant" * In aceeasi adresa se mai spune ca "RAEDPP avand calitatea de locator nu poate fi obligata la plata cheltuielilor de intretinere, dar conform Legii numarul 114/1996, contractul de inchiriere poate fi reziliat la cererea asociatiei de proprietari, in cazul in care acesta nu si-a achitat trei luni cheltuielile de intretinere" * De atunci a trecut atata timp, datoriile lui Mitea se tot aduna, iar "apartamentul regiei a suferit o serie de modificari care pun in pericol siguranta celorlalte locuinte"

Regia Autonoma Exploatarea Domeniului Public si Privat este una dintre cele mai cunoscute din Constanta, indeosebi pentru rapiditatea cu care da afara chiriasii din imobilele in care acestia locuiesc, legal sau ilegal. Numai ca din anumite considerente, care ne scapa, iata ca se intampla si altfel. O adevarata napasta s-a abatut asupra Asociatiei de Locatari numarul 333 ABC, din strada Mugurului, care il are chirias in apartamentul 10, al Blocului 1, apartament care apartine regiei, pe Nicolae Mitea. Acesta, de la mutarea lui aici a adus numai necazuri celorlalti proprietari, batandu-si joc atat de acestia, cat si de RAEDPP. El are mari restante atat la plata chiriei, cat si la cheltuielile de intretinere. La inceputul anului trecut, datoriile sale catre asociatia de locatari depaseau 30 de milioane de lei. Amenintati de regia de termoficare si de cea de apa cu sistarea utilitatilor pentru restantele la plata facturilor acumulate de locatari, cele mai multe fiind ale lui Mitea, responsabilii asociatiei i-au trimis lui Radu Babus, adresa cu numarul 1400/11 februarie 2004. Aici, ei ii spuneau directorului regiei ca au "un locatar, chirias al RAEDPP, pe nume Mitea Nicolae, care locuieste la apartamentul 10 al Blocului 1 si are o datorie la intretinere de 30,441 milioane de lei", iar din aceasta cauza lor li s-a taiat apa de nenumarate ori pana acum.O saptamana mai tarziu, prin adresa numarul 1400/19 februarie 2004, directorul Administratiei Imobile, Iulia Madalina Motataianu, le transmite locatarilor ca "deoarece Mitea Nicolae are de achitat un debit destul de mare, regia noastra l-a actionat in instanta pentru rezilierea contractului, evacuarea si recuperarea debitului restant".

Razboiul adreselor Asociatie- RAEDPP

In aceeasi adresa se mai spune ca "RAEDPP, avand calitatea de locator, nu poate fi obligata la plata cheltuielilor de intretinere, dar conform Legii numarul 114/1996, contractul de inchiriere poate fi reziliat la cererea asociatiei de proprietari, in cazul in care acesta nu si-a achitat trei luni cheltuielile de intretinere". Bucurosi ca de data aceasta vor scapa de locatarul rau-platnic, au asteptat sa se implineasca termenul de gratie. Dar nici dupa acest timp nu s-a intamplat nimic. Convinsi ca la mijloc este ceva, locatarii au revenit cu o alta adresa avand numarul de inregistrare numarul 5818/17 mai 2004.Intr-un adevarat razboi al hartiilor, la data de 25 iunie, deci mult peste termenul de 30 de zile stabilit de lege, sub aceeasi semnaturi ale subalternilor lui Babus, adica a directoarei Motataianu si a consilierului juridic Alina Tudosa, li se transmite locatarilor disperati ca "familia Mitea a fost actionata in instanta de catre regia noastra pentru recuperarea debitului restant la chirie, rezilierea contractului de inchiriere si evacuarea din spatiu, si dupa legalizarea sentintei vom proceda la evacuare".De atunci a trecut atata timp, si datoriile lui Mitea se tot aduna, astfel ca acum acestea au ajuns la aproape 50 de milioane de lei. Intre timp, apa potabila a fost oprita din cauza lui Mitea, numai in anul 2004 de patru ori, si orice rebransare se taxeaza cu 1,8 milioane de lei. Tot intr-o adresa inaintata lui Radu Babus, la 2 decembrie anul trecut, locatarii mai spun ca "s-a incercat sa se ia legatura de nenumarate ori cu chiriasul dumneavoastra, acesta proferand amenintari si trivialitati la adresa celorlalti locatari". Ei il mai atentioneaza pe Babus ca "proprietatea dumneavoastra a suferit multiple modificari punand in pericol siguranta celorlalte locuinte, iar apartamentul este in permanenta descuiat, putand intra diferite persoane, din diferite medii care ar putea pune in pericol siguranta si linistea celorlalti locatari din scara noastra". Oamenii, se intreaba in continuare cum este posibil ca un om sa-si bata joc atata timp, atat de locatari cat si de institutia statului, care este proprietarul apartamentului, in conditiile in care sute de oameni din Constanta abia asteapta un astfel de spatiu de locuit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii