Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:34 01 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibil! Oficialii chinezi nu mai pot folosi telefoane Iphone la serviciu

ro

06 Sep, 2023 11:19 692 Marime text
  • Telefoanele iPhone se numără printre cele mai vândute telefoane din China şi sunt ceva obişnuit atât în sectorul guvernamental cât şi în cel privat. 

China a ordonat oficialilor din cadrul agenţiilor Guvernului central să nu mai utilizeze la lucru telefoane iPhone precum şi dispozitive ale altor producători străini şi, de asemenea, le-a interzis să mai aducă astfel de dispozitive la birou, a informat Agerpres

Angajaţii de la „unele“ agenţii guvernamentale au primit instrucţiuni, via grupuri de chat precum şi la şedinţe, să înceteze să mai aducă la birou astfel de dispozitive, însă deocamdată nu este clar care este amploarea acestor interdicţii, susţine WSJ.

În ultimii ani, autorităţile chineze au devenit mai preocupate de aspectele ce ţin de securitatea datelor şi au adoptat noi legi şi cerinţe regulatorii pentru companii. În luna mai a acestui an, autorităţile de la Beijing au îndemnat marile companii de stat să joace un rol important în campania de a atinge auto-suficienţa în tehnologie, majorând astfel miza în cursa tehnologică cu SUA.

Tensiunile dintre primele două economii ale lumii sunt la un nivel ridicat pe măsură ce Washingtonul şi aliaţii săi încearcă să blocheze accesul Chinei la echipamentele vitale care sunt necesare pentru ca industria chineză a cipurilor să rămână competitivă, iar Beijingul restricţionează livrările din partea unor mari companii americane precum producătorul de avioane Boeing şi producătorul de cipuri Micron Technology.

Telefoanele Apple sunt foarte populare în China, care este cea mai mare piaţă internaţională pentru grupul american, în pofida resentimentelor faţă de eforturile Washingtonului de a limita avansul Chinei în domeniul tehnologiei. Telefoanele iPhone se numără printre cele mai vândute telefoane din China şi sunt ceva obişnuit atât în sectorul guvernamental cât şi în cel privat. 

Citește și:

Două milioane de decese după ce China a anulat brusc regimul de reguli stricte anti-COVID-19
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii