Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incident la un spațiu de joacă din stațiunea Mamaia. Un copil a căzut de la înălțime după ce corzile elastice s-au rupt. Comisarii CJPC Constanța verifică toate spațiile de joacă de pe litoral

ro

01 Aug, 2017 16:28 3008 Marime text
La locația Mamaia din cadrul structurii Comandament Litoral 2017, o persoană a semnalat duminică, 30 iulie 2017, un incident petrecut la un echipament dintr-un spațiu de joacă, amplasat pe plajă.
 
Mai exact, copilul său a închiriat pentru 3 minute trambulina elastică-„Euro Jumper Polonia", iar în timp ce efectua sărituri, 2 corzi din 4 s-au rupt, iar copilul a căzut din aer pe trambulină, acesta s-a speriat și a intrat în panică.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că operatorul economic care deținea echipamentul de agrement nu era în posesia autorizației emise de unitatea admnistrativ teritorială, respectiv Primăria Constanța, nu a prezentat registrul unic de control și a fost sancționat și pentru faptul că a pus în pericol viața și sănătatea utilizatorilor.
 
În afară de amenda contravențională în valoare de 10.000 lei, s-a dispus și măsura complementară de interzicere a echipamentului pentru agrement până la remedierea deficiențelor constatate.
 
Conform comisarului șef adjunct din cadrul CJPC Constanța, Horia Constantinescu, instituția continuă acțiunile de control în parcurile de distractii de pe litoral și în spațiile de joacă pentru a preîntâmpina situații similare.

Până în prezent au fost efectuate 22 acțiuni de control, din care finalizate 16, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 74.000 lei și 4 avertismente, iar în 4 cazuri s-a dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciului. Cele 6 acțiuni la care s-a lăsat invitație se vor finaliza în zilele următoare.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii