Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe goana după brazii de Crăciun! Câți bani trebuie să scoată din buzunare constănțenii pentru un brad natural sau artificial

ro

10 Dec, 2022 11:22 1091 Marime text
Prețuri la brazi, foto: pexels
Luna decembrie a adus după ea goana după brazii de Crăciun. 

Fie că optați pentru un brad natural, fie că alegeți unul artificial, în magazinele din România puteți găsi felurile modele din ambele variante. 

Dacă te decizi pentru achiziționarea unui un brad natural, trebuie să scoți din buzunar între 39.90 lei și 379 lei.

Însă, dacă vreți un brad artificial prețurile lor încep de la 44.90 lei și ajung până la 2.190 lei.
 
Peste 30 de mii de pomi de Crăciun sunt oferiți spre vânzare de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă.

Din cei 30.594 de pomi de Crăciun puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 21.814 bucăți, adică aproape 75%, sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 8.780 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă., transmit reprezentanții Romsilva. 

Potrivit sursei citate, prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri și ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri, cei cu înălțimi de peste 3 metri fiind considerați comenzi speciale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii