Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:45 11 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep exproprierile pentru Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. Iată lista completă a proprietăților vizate

ro

06 Jul, 2020 00:00 1196 Marime text

A fost publicată în Monitorul Oficial partea I, nr. 583/3 iulie 2020 hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere  situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național privind obiectivul de investiții"Amenajare bandă pista și RESA" la Aeroportul Internațional Mihai Kogălniceanu- Constanța, comuna Mihai Kogălniceanu, județul Constanța.
 
Se aprobă astfel amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național privind obiectivul de investiții privind "Amenajare bandă pista și RESA (Runway End Safety Area- suprafață de siguranță la capăt de pistă", potrivit planurilor de amplasament/ hărților topografice.
 
Se aprobă declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național.
 
Se aprobă lista curpinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza localității Mihai Kogălniceanu, județul Constanța.
 
Planurile topografice cu amplasamentul lucrării de de utilitate publică de interes național, aferente localității Mihai Kogălniceanu, județul Constanța se aduc la cunoștință publică prin afișarea la sediul consiliului local, și respectiv prin afișarea pe pagina proprie de internet a expropriatorului, potrivit legii.  

Iată lista completă a imobilelor proprietate privată supuse exproprierii:Amintim că, În Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 39, din data de 21 ianuarie 2020, a fost publicată Hotărârea privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu”.

Cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă lista completă a persoanelor fizice şi juridice care vor fi afectate de exproprierea pentru lucrările la Baza Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu.

Acestea se află pe raza Unităţilor Administrativ Teritoriale Mihail Kogălniceanu şi Lumina, fiind vorba despre un număr total de 1.395 de decizii de expropriere, cele mai multe fiind la Mihail Kogălniceanu - în proporţie de peste 90%.

Ca o cifră totală, vorbim de o suprafaţă de 23.971.001 mp expropriaţi, teren extravilan şi intravilan, iar suma totală despăgubită este de 110.019.998,41 lei.

Cea mai mare suprafaţă expropriată de teren aparţine Primăriei Mihail Kogălniceanu, având un total de 447.699 mp. Cea mai mare sumă despăgubită este alocată către Doina Papari, pentru un teren intravilan de 93.016 mp. Suma se ridică la 1.762.950,85 lei.
Citește și:

Marș de protest la Mihail Kogălniceanu împotriva exproprierilor

Sume uriașe. Despăgubiri la Mihail Kogălniceanu. Exproprieri pentru baza aeriană. Lista completă (document)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii