Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu violent într-o gospodărie, în Giurgiu. O porțiune din acoperiș și două paturi s-au făcut scrum

ro

21 Nov, 2023 16:39 800 Marime text

Sursa foto: ISU Giurgiu





 
  • Un incendiu violent a izbucnit, astăzi, într-o gospodărie din localitatea Milcovățu. Când au ajuns pompierii ardeau interiorul unei bucătării de vară și acoperișul acesteia, conform ISU Giurgiu.
 
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Mihăilești cu o autospecială de stingere. Echipajul a acționat astfel încât să protejeze restul proprietății, afirmă pompierii.
 

„În urma incendiului, au ars două paturi și acoperișul încăperii pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător” au transmis salvatorii giurgiuveni.


Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu face câteva recomandări pentru a se evita riscul producerii unor asemenea incendii.

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea acestui risc se recomandă:
  • nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale;
  • dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
  • dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;
  • stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră. 

Citește și
Conductă de gaz, avariată, în urma unui accident rutier. Pompierii au intervenit

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii