Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Incendiu în județul Tulcea. Vezi pentru ce intervin pompierii (galerie foto+video)

ro

08 Mar, 2020 11:46 2572 Marime text
Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată și stuf care se manifestă între localitățile Somova și Mineri.

Incendiul a cuprins o suprafață de aproximativ patru hectare.

‼Nu incendiați terenurile fără respectarea prevederilor legale!

Reamintim populației că anul trecut în aceeași perioadă (10 martie) în aceeași zonă, un incendiu de vegetație s-a extins la o casă și la mai multe gospodării, provocând pagube însemnate!

Pentru evitarea producerii acestor tipuri de evenimente, Inspectoratul pentru  Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea, reaminteşte cetăţenilor următoarele prevederi generale care trebuie să fie respectate la arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale:

- condiţii meteorologice fără vânt, colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
- executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m; 
- desfăşurarea arderii numai pe timp de zi; 
- asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
- supravegherea permanentă a arderii, stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii, interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor; 
- utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie - gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc. şi respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile - lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare; 
 - pe terenurile în pantă, arderea vegetaţiei uscate se face pornind din partea de sus a pantei; 
 - arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 163/2007.

Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

UPDATE 1 ora 14:18: Purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu, a declarat că, până acum au ars aproximativ 40 de hectare. Pompierii intervin pentru a limita înaintarea focului către localitate. O parte a incendiului se manifestă într-o zonă mlăștinoasă, inaccesibilă.

Sursa foto-video: ISU Delta Tulcea 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii