Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Târgu Mureș, reținuți pentru cultură de canabis

ro

10 Oct, 2023 18:24 998 Marime text



Sursa foto: Poliția Română
  • Potrivit Poliției Române, la data de 9 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au organizat o acţiune operativă, în cadrul căreia două persoane bănuite că au recoltat culturi de canabis, au fost prinse în flagrant delict.
 
„Cercetările au fost demarate din oficiu, la data de 7 octombrie a.c., de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, în baza sprijinului informativ al polițiștilor din cadrul Poliției orașului Luduș, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”, declară sursa menționată.
 
Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, bănuiții ar fi înființat și întreținut, pe un teren viran (situat în apropierea orașului Luduș), o cultură de canabis, în scopul comercializării.
 
În seara de 9 octombrie 2023, aceștia au fost prinși în flagrant delict, având asupra lor 5 saci din plastic de dimensiuni mari, în care ambalaseră aproximativ 37 de kilograme de masă verde recoltată din cultura de cannabis, mai adaugă polițiștii.
 
„Ulterior din cultura outdoor au fost ridicate 39 de plante de canabis cu dimensiuni la tulpină cuprinse între 2,5 și 3 metri, de aproximativ 250 de kilograme de masa vegetală”, susține sursa citată.
 
Urmare a probatoriului administrat, la data de 9 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, respectiv doi bărbați, de 32 și 35 de ani, iar astăzi, 10 octombrie, judecătorul de drepturi și libertăți a admis cerererea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile, încheie sursa.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Citește și
Captură record de droguri - 230.000 de comprimate ecstasy!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii