Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Sibiu Persoane amendate usturător pentru apelarea la mila publicului, în mod fals

ro

19 Dec, 2023 14:53 714 Marime text
Sursa foto: IPJ Sibiu



 
  • Doi bărbați și două femei, în vârstă de 25 și 29 de ani, sub pretextul că suferă de deficiențe de auz, că sunt membrii ai unei asociații caritabile și că în această perioadă desfășoară o campanie umanitară în vederea colectării de fonduri pentru construirea unui centru internațional și național pentru copiii cu astfel de probleme, apelau la mila publicului, solicitând bani. 
Sancționați contravențional pentru apelare la mila publicului cu amendă și aplicarea măsurii complementare de confiscare a autovehiculului, dar și a sumei de bani strânse.
 
La data de 15 decembrie, în cadrul activităților specifice desfășurate de către polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, desfășurate în zona complexului comercial de pe raza de competență, inclusiv pe linia prevenirii actelor de cerșetorie, au fost depistate patru persoane care apelau la mila publicului, potrivit IPJ Sibiu.
 

„În fapt, doi bărbați și două femei, în vârstă de 25 și 29 de ani, sub pretextul că suferă de deficiențe de auz, că sunt membrii ai unei asociații caritabile și că în această perioadă desfășoară o campanie umanitară în vederea colectării de fonduri pentru construirea unui centru internațional și național pentru copiii cu astfel de probleme, apelau la mila publicului, solicitând bani”, spun polițiștii.
 

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au constatat că pretextul folosit de către aceștia era fals, iar activitatea lor se încadrează în prevederile art. 2 pct. 3 din Legea 61 din 1991, republicată, respectiv apelarea la mila publicului.
 

„Conform acestui act normativ, cele patru persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea sumei de 4800 lei și 235 euro, precum și indisponibilizarea autoturismului cu care se deplasau”, transmite sursa citată.
 

Atât asupra acestora, cât și în autoturism, polițiștii au identificat și ridicat mai multe înscrisuri sub forma unor tabele fictive, folosite pentru a induce în eroare persoanele, cu scopul de a obține sume de bani, conform sursei.
 
 
Citește și
Intervenții ale polițiștilor rutieri. Ce au depistat aceștia
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii