Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:58 23 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam Marina Scupra (galerie foto)

ro

31 Jul, 2017 00:00 5498 Marime text
Născută în Bucureşti, lansată la Festivalul „Cântarea României“, în anii 1980, Marina Scupra a fost printre cele mai cunoscute şi apreciate cântăreţe de muzică uşoară. În 1983 a primit Premiul Tinereţii cu piesa „Joc de copii“, de Laurenţiu Profeta, şi „Bună seara, ţara mea“, de V. Veselovschi. A participat la toate festivalurile de gen din ţară. La festivalul internaţional de la Praga a primit Premiul special al juriului, în 1987.
 
A absolvit Facultatea de Drept şi a devenit membru în Colegiul Consilierilor Juridici din Constanţa.
 
În perioada 1980-1983 a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă Bucureşti. A avut profesor de canto o mare artistă de operă, Gloria Bordea Mihalache, iar profesor de teorie solfegii, pe Emil Lerescu. La Şcoala Populară de Artă din Bucureşti a fost colegă cu artişti valoroşi precum Monica Anghel, Cătălin Crişan, Oana Sârbu, Silvia Dumitrescu etc. Şcoala Populară de Artă a fost şi a rămas indispensabilă pentru a putea face muzică şi a deveni un adevărat solist.
 
La Constanţa a ajuns în 2005, mai întâi la Universitatea Populară, apoi la Şcoala Populară de Artă. Iniţial, a lucrat cu 18 elevi, apoi cu 40. Unul dintre elevii săi, Lucian Coloreza, a devenit după absolvire instructor la această şcoală. Zeci de diplome probează că elevii Marinei Scupra participă dezinvolt la competiţii interjudeţene şi naţionale şi sunt bine pregătiţi.
 
Din monografia „Valori ale culturii de masă în Dobrogea. Școala populară de arte și meserii Constanța“, autori Aurelia Lăpușan, Ștefan Lăpușan

Ti-a placut articolul?

Comentarii