Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:39 19 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi ani de la decesul Marinei Scupra. În 1984 a obţinut Trofeul Festivalului Mamaia (video)

ro

30 Jul, 2019 00:00 502 Marime text

Astăzi se împlinesc doi ani de când Marina Scupra, o cunoscută cântăreaţă din România, s-a stins din viaţă. Născută pe 24 decembrie 1967, la Bucureşti, Marina Scupra s-a stins pe 30 iulie 2017, la Bucureşti, răpusă de o boală nemiloasă.
 
Marina Scupra a urmat cursurile Şolii Populare de Artă din Bucureşti, clasa Gloria Bordea. A apărut frecvent în emisiunile pentru copii ale Televiziunii Române şi a participat la festivalurile judeţene de muzică, potrivit Wikipedia.
 
Între 1980-1983 urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti la clasa profesoarei Gloria Bordea Mihalache. În anul 1973 debutează în emisiunea „Prietenii lui Aşchiuţă“. În anul 1981 participă la Festivalul naţional „Cântarea României“, unde obţine menţiune în etapa republicană.
 
În 1984 a obţinut Trofeul Festivalului Mamaia, interpretând melodia „Joc de copii”, compusă de Laurenţiu Profeta, după ce, cu un an în urmă, primise din partea juriului, la acelaşi festival, Premiul Tinereţii. După ce a obţinut marele premiu la Festivalul Mamaia, a început colaborarea cu compozitorul Dan Dimitriu, cel care i-a devenit soţ. În 1993 s-a angajat la Casă de Cultură a Ministerului de Interne. În 1994 a jucat în comedia „Concurs de seducţie“, din distribuţia căreia au mai făcut parte Horia Brenciu şi Tino Furtună de la Holograf. Marina Scupra a cântat în spectacolele Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti. În 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Titu Maiorescu”. În ultimii ani a fost profesoară de canto - muzică uşoară la Școala Populară de Artă din Piteşti.
 
Sursa foto: Arhiva TVR - captură YouTube
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii