Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În lipsa tatălui, Elan Schwartzenberg şi Ionuţ Barbu fac afaceri cu Răducu Mazăre

ro

16 May, 2015 00:00 6797 Marime text
Ionuţ Barbu şi fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, Elan Schwartzenberg, cunoştinţe vechi ale  primarului suspendat al Constanţei, amenajează o plajă din staţiunea Mamaia cu ajutorul firmei lui Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre.
 
Mai precis, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a obţinut un certificat de urbanism pentru SC Seaview Advertising SRL, prin care este solicitată modificarea autorizaţiei de construire nr. 1333/09.08.2013 privind „amenajare plajă turistică - sector I, subsector 5, investiţie realizată de SC Cabo Concept SRL, conform contractului de colaborare nr. 35/29.05.2013 cu SC Seaview Advertising SRL“, prin reamenajarea şi redimensionarea funcţiunilor aprobate. La momentul solicitării primei autorizaţii de construire, în 2013, ABADL depunea solicitarea pentru Cabo Concept, care solicita aprobare pentru amenajarea unei porţiuni de plajă în staţiunea Mamaia. De această dată, solicitantul este tot ABADL, dar pentru Seaview Advertising, care, aşa cum scrie în solicitare, s-a asociat cu firma deţinută de fiul lui Radu Mazăre şi de mama acestuia, Florianina Petcu. Niciuna dintre cele două firme nu este însă de trecut cu vederea.

Cine e Seaview şi cum s-a înnodat prietenia

SC Seaview Advertising are sediul în strada Maior Gheorghe Şonţu, fiind deci chiriaşul lui SC Follow Me SRL. Ionuţ Barbu deţine 35% din firmă, Elena Geraldina Neagoe - 7%, Emilian Schwartzenberg - 49%, iar Oana Mihaela Moldovan - 5%. Atragem atenţia asupra faptului că Barbu are un procent de acţiuni apropiat de cel deţinut de Elan Schwartzenberg. În această ordine de idei,  amintim că, atunci când Elan Schwartzenberg a început activitatea de publicitate panotaj, înainte de 2000, Barbu era doar angajatul lui.

Obiectul de activitate al firmei este acela de „activităţi ale agenţiilor de publicitate“. Punctul de lucru este, potrivit Registrului Comerţului, pe şoseaua Industrială nr. 6, incinta Logistic Park. Ce spune situaţia financiară a firmei? În 2010, cifra de afaceri era de 4.313.559 de lei, iar profitul net - 737.562 de lei, în 2011, cifra de afaceri - 3.797.683 de lei, profitul net - 729.627 de lei, iar în 2012, cifra de afaceri - 4.957.223 de lei, profitul net - 1.109.087 de lei, iar la finalul anului 2013, cifra de afaceri era de 3.719.326 de lei, iar profitul net - 850.360 de lei, cu 18 salariaţi.

Ionuţ Barbu, director de televiziune locală

Ionuţ Barbu a fost directorul general al staţiei Realitatea TV Constanţa. La momentul înfiinţării postului, Barbu declara: „Eu, ca persoană, sunt asociat cu Elan în mai multe afaceri. El este proprietarul Realitatea Media. Realitatea Constanţa este o licenţă a Realitatea Media pentru oraşul Constanţa, a cărei staţie este construită de un SRL. Acest SRL se numeşte Realitatea Media Constanţa şi este proprietatea firmei Media Consulta, a domnului Craiu (n.r. Mihai Craiu). Eu conduc acest business din mai multe considerente, fără bani. Sunt director general. Mihai Craiu este acţionar unic, este licenţă, este o frecvenţă pe care o are în baza unui contract. Nu mă voi implica în linia editorială, ci de tot ce ţine de creşterea audienţei acestei staţii“.
Familist convins, Ionuţ Barbu şi-a luat alături în business-uri şi soţia, pe Alina Elena. Acesta este asociat într-o serie de firme, precum SC Elite Center SRL, în care o are ca parteneră de afaceri chiar pe soţia sa, Alina Elena Barbu, fostă Iacovici; SC Follow Me SRL, în care sunt asociaţi Ionuț Barbu, soția sa şi SC Sisteme Internationale de Afaceri SA; SC Ideea Construct & Media SRL; SC Power Marine SRL și SC Seaview Media SRL.

Legături cu Avraham Morgenstern

Omul de afaceri Elan (Emilian) Schwartzenberg s-a născut pe 25 aprilie 1967, în România, şi a urmat Facultatea de Stomatologie din Iaşi. Liceul şi armata le-a făcut însă în Israel. Provine dintr-o familie de medici. Chiar dacă şi el a devenit doctor, nu a profesat niciodată. A fost soţul Mihaelei Rădulescu, mama fiului său, pe nume Ayan. Anul trecut, numele lui Elan Schwartzenberg a fost amintit într-un dosar în care Radu Mazăre este suspectat că ar fi primit mită de la omul de afaceri, reprezentantul SC Shapir Structures SRL.
 
Despre legăturile lui Elan Schwartzenberg cu primarul suspendat al Constanţei puteţi citi mai multe aici:
Legătura dintre Radu Mazăre şi piesa de rezistenţă în dosarul presupusei mite pentru Henri Coandă, Elan Schwartzenberg (galerie foto)

Pierderi majore din primul an, pentru Răducu

Aşa cum menţionam mai sus, în proiectul privind amenajarea unui sector de plajă închiriat de la ABADL, Seaview este asociată cu firma Cabo Concept, deţinută de Radu Ştefan Mazăre Petcu (90%) împreună cu mama sa, Florianina Doroteia Petcu (10%). Firma care are ca obiect de activitate „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“ este de fapt un beach bar care funcţionează în zona de fiţe din nordul staţiunii Mamaia, având ca vecini cluburi renumite (inclusiv în rândul inspectorilor ANAF). Deschisă în anul 2013, firma a înregistrat pierderi în primul an de funcţionare. Având o cifră de afaceri de 54.803 lei, firma lui Răducu Mazăre a înregistrat datorii de 127.543 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii