Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:54 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În discuție, și situația de securitate în regiunea Mării Negre Întâlnirea ministrului român al apărării naționale cu omologul israelian

ro

04 Nov, 2020 16:49 677 Marime text
  • Principalele subiecte abordate au vizat situația de securitate în regiunea Mării Negre și Mării Mediterane, extinderea cooperării în domeniul apărării, instruirea în comun, precum și continuarea dialogului strategic politico-militar româno-israelian.
În marja vizitei oficiale a prim-ministrului României, Ludovic Orban, pe care o desfășoară în Statul Israel și în Palestina, în zilele de 3 și 4 noiembrie, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit cu Benjamin Gantz, vicepremier (prim ministru alternativ) și ministru al apărării în cadrul guvernului de rotație Netanyahu-Gantz al Statului Israel.

Principalele subiecte abordate au vizat situația de securitate în regiunea Mării Negre și Mării Mediterane, extinderea cooperării în domeniul apărării, instruirea în comun, precum și continuarea dialogului strategic politico-militar româno-israelian.

Oficialul român a subliniat nivelul crescut al cooperării bilaterale dintre cele două țări, în domeniul apărării, respectiv oportunitățile generate pentru consolidarea relațiilor existente în acest domeniu.

„Am atins un nivel ridicat al colaborării, reflectat și în dialogul strategic în domeniul apărării. România se angajează să continue și să întărească relațiile de cooperare politico-militară cu Statul Israel în cadrul formatelor deja existente”, a afirmat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă pe timpul întâlnirii cu vicepremierul Gantz.

Un alt subiect abordat a fost cooperarea bilaterală în domeniile apărării şi medicinei, în special în segmentul tehnico-militar. În context, partea română a adresat omologilor istraelieni invitația oficială de a participa la o nouă ediție a expoziției internaționale Black Sea Defence &Aerospace - BSDA 2021, dedicată industriei de apărare, securitate și aeronautică.

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Ti-a placut articolul?

Comentarii