Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În București Bărbat de 51 de ani, reținut pentru viol. Victima, fiica partenerei sale de viață

ro

17 Nov, 2023 12:05 730 Marime text

Sursa foto: Facebook



 
  • La data de 16 noiembrie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București –  Serviciul de Investigații Criminale - Sector 5 au pus în aplicare un mandat de aducere, în Municipiul București, emis pe numele unui  bărbat, în vârstă de 51 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol în formă continuată, asupra unei tinere, în vârstă de 25 de ani.
 
În baza informațiilor primite de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Giurgiu, la data de 10 iulie 2023, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sector 5 s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de viol.
 
„Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2016 - 2022, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, ar fi întreținut relații sexuale, în mod repetat, cu fiica partenerei sale de viață, profitând de starea persoanei vătămate aflată în imposibilitate de a se apăra și de a-și exprima voința prilejuită de grave afecțiuni medicale, faptele consumându-se la adresele unde locuiau cu chirie”, spun polițiștii.
 
De asemenea, în cursul anilor 2022 - 2023, în timp ce se aflau la o adresă din Sectorul 5, bărbatul, conviețuind cu persoana vătămată și îngrijindu-se de ocrotirea acesteia împreună cu mama ei, a profitat și în această perioadă de starea victimei aflată în imposibilitate de a se apăra și de a-și exprima voința prilejuită de afecțiunile medicale și a acționat, astfel, în baza aceleiași rezoluții  infracționale.
 
La data de 16 noiembrie 2023,  a fost pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele bănuitului,  acesta fiind depistat și condus la audieri.
 

„În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, față de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile”, a informat sursa.
 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigații Criminale -Sector 5 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infractiunii de viol în formă continuată.
 

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, conchide sursa menționată.
 

Citește și
Constănțean arestat pentru viol de Tribunalul Provincial din Madrid, Spania
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii