Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Importantă conferință organizată la București. Vizată, securitatea Maritimă în Marea Neagră

ro

28 Jun, 2022 14:12 838 Marime text
Marea Neagra Sursa foto ZIUA de ConstanțaCentrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall (americano-german) în cooperare cu organizația absolvenților români ai Centrului Marshall și sprijinul Ambasadelor SUA și Germaniei la București au organizat la București o conferință privind „Securitatea Maritimă în Marea Neagră”. 

Potrivit organizatorilor, conferința reunește absolvenți de rang înalt ai Centrului Marshall din 3 țări membre NATO (România, Bulgaria, Turcia) și 3 țări partenere (Ucraina, R. Moldova, Georgia).

La eveniment participă, de asemenea, experți americani și profesori ai Centrului Marshall specializați pe probleme de securitate și apărare și dreptul mării.

Conferința își propune să analizeze modul în care agresiunea Rusiei în Ucraina influențează și amenință securitatea Mării Negre și a liniilor comerciale de aprovizionare.

Conform organizatorilor, războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei a transformat Marea Neagră într-un teatru al războiului maritim, cu multiple influențe asupra țărilor din zona Mării Negre.

Ocuparea de către Rusia a Insulei Șerpilor și interzicerea prin mijloace militare a liberei circulații a navelor în N-V Mării Negre reprezintă o încălcare flagrantă de către Rusia a dreptului internațional și al Convenției Națiunilor Unite asupra dreptului mării.

Conferința se va desfășura în perioada 28-29 iunie și a fost deschisă de prof. dr. James Wither, directorul Colegiului pentru Studii Internaționale și Strategice al Centrului Marshall, col. Scott Neiper, directorul Oficiului pentru Colaborare în domeniul Apărării (Ambasada SUA) și Doru-Claudian Frunzulică, președintele Consiliului Director al organizației George C. Marshall - România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii