Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:19 06 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poligonul de Trageri Capu Midia. Au fost lansate zeci de rachete spre ținte aflate în largul Mării Negre

ro

23 Jun, 2022 12:36 540 Marime text
Marea Neagra Sursa foto ZIUA de Constanța
  • Ținte nimicite la 17 km în largul mării de artileriștii bârlădeni
 
Poligonul Complex de Trageri Capu Midia a fost locul de lansare a zeci de rachete LAR MK-4 spre ținte aflate la 17 km în largul Mării Negre.


Militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtă "Alexandru Tell" din Bârlad au dovedit pe terenul de instrucție că stăpânesc calculele matematice, precizia și tactica. Rachetele de calibrul 160 de mm au țâșnit din lansatoare cu o viteză de 340 m/s și au nimicit țintele aflate la suprafața apei în 45 de secunde.
 
Comandantul regimentului, colonelul Florin Coteț, spune că misiunea din poligonul Capu Midia a fost executată pentru familiarizarea militarilor cu acest nou sistem intrat în dotarea structurilor din cadrul regimentului, dar și pentru validarea bateriei care a executat tragerile. "Militarii au executat misiunile de foc primite în bareme bune și foarte bune și în condiții de siguranță.", a precizat colonelul Coteț.
 
Structurile din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă "Alexandru Tell" sunt destinate în principal în angajarea țintelor inamice aflate la distanțe mari față de dispozitivul propriu.
 
La tragerile din Poligonul Capu Midia, care au avut loc în perioada 17-23 iunie 2022, a fost prezent și un reprezentant al Statului Major al Forțelor Terestre, colonelul Daniel Gogoescu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii