Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Imagini impresionante din Casa cu Lei din Constanța! Cum arată clădirea aflată în patrimoniul arhitectural al României

ro

11 Jun, 2023 09:53 2402 Marime text
Sursa galeriei foto: Facebook/Diana Slav

UPDATE: Ulterior apariției fotografiilor, Diana Slav ne-a adus la cunoștință faptul că pentru a nu pune în pericol proiectul de reabilitare a clădirii - monument istoric a renunțat la postarea făcută pe pagina ei de Facebook.



În premieră, unul dintre cei mai cunoscuți ghizi din Constanța, Diana Slav face publice imagini surprinse în Casa cu Lei din Constanța. 

„Celebritatea mea locala îmi aduce uneori si avantaje. Cum ar fi sa întru în locuri inchise publicului. Premiera și pentru mine: sa vad interior Casa cu Lei. Va fi reabilitata si e posibil sa aiba un scop comercial, ceea ce inseamna ca poate va fi deschisa publicului la final“ - a transmis pe pagina ei de Facebook, Diana Slav. 


Amintim că, în luna martie 2023 „Casa cu Lei“, o clădire reprezentativă pentru orașul Constanța, aflată în patrimoniul arhitectural al României și deținută anterior de o firmă privată a fost cumpărată de furnizorul și traderul de electricitate și gaze naturale Monsson Trading.

”Intenția noastră este de a restaura monumentul istoric și de a-l readuce la adevărata sa valoare. În acest moment, estimăm că renovarea va dura circa trei ani, dintre care, în primul an, ne vom concentra pe obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare demarării lucrărilor de renovare pentru un astfel de monument istoric, iar în următorii doi ani vom face renovarea propriu-zisă”, a declarat în luna martie 2023Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading.

 

”Vrem să redăm Constanței o clădire care are o importanță istorică foarte ridicată și să readucem <> la adevărata ei frumusețe în cel mai scurt timp posibil”, a mai spus Andrei Muntmark.

 ”Casa cu Lei” este una dintre clădirile istorice de referință pentru orașul Constanța, fiind construită între 1895 și 1898 la inițiativa omului de afaceri de origine armeană, Dicran Emirzian. Clădirea a fost ridicată după planurile arhitectului Ion Berindei, având un stil arhitectural ce aparține eclectismului, cu elemente din componența clasicismului, renașterii și barocului. Numele său provine de la cei patru lei prezenți pe capitelurile coloanelor de la intrare, un element ce se regăsește pe multe alte schițe ale celebrului arhitect., a transmis în martie 2023 Simona-Claudia Dobre, Senior PR & Communication Strategist. 

 
”Casa cu Lei” este situată la intersecția străzilor Dianei și Nicolae Titulescu, iar în prezent este înscrisă în patrimoniul arhitectonic al României și declarată monument istoric de categoria A.

Sursa foto: Facebook/Diana Slav

Citește și; 

Monumentul istoric „Casa cu Lei” a fost cumpărat de Monsson Trading
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii