Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Dezvelirea bustului poetului național Mihai Eminescu, la Tulcea (GALERIE FOTO)

ro

16 Jan, 2023 08:37 1325 Marime text


Începând de ieri, 15 ianuarie 2023, municipiul Tulcea onorează personalitatea poetului național Mihai Eminescu dedicându-i un monument, amplasat în centrul orașului.

La dezvelirea bustului au luat parte oficialități, profesori și elevi ai liceelor din municipiu, precum și numeroși alți membri ai comunității. Cei prezenți au evocat viața și activitatea lui Mihai Eminescu, iar reprezentanții Episcopiei Tulcii au oficiat un serviciu religios., transmite Primăria Tulcea. 

Bustul a fost dezvelit de două eleve de la Colegiul Dobrogean ,,Spiru Haret", Yeliz Meryem Mustafa și Beatrice Rusu. Ulterior, asistența a fost invitată la sala ,,Toma Caragiu” de la hotelul ,,Delta", unde ceremonia a continuat cu o recepție oficială însuflețită de repertorii inspirate de opera poetului, interpretate de elevi ai Liceului de Arte ,,George Georgescu" și membri ai Ansamblului ,,Baladele Deltei".

Trebuie menționat faptul că lucrarea ce va înfrumuseța de acum înainte orașul nostru aparține sculptorului Ovidiu Romeo Protopopescu. Totodată, parcul în care este amplasat bustul va purta numele poetului național Mihai Eminescu., mai transmite sursa citată. 

foto: Primăria Tulcea 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii