Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Zece persoane au fost salvate de pompieri în cursul zilei de ieri

ro

21 Dec, 2022 10:57 1490 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursa: Facebook IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis printr-un comunicat de presă că, ieri, 20 decembrie, pompierii au salvat 10 persoane aflate în dificultate și au acordat asistență medicală de urgență pentru alte 1.232.

Pompierii militari din întreaga țară au intervenit, în ultimele 24 de ore, în sprijinul celor aflați în situații limită, acționând în 1.467 situații de urgență dintre care 98 de incendii, 1.205 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și pentru descarcerare, precum și alte 164 intervenții (deblocare persoane/animale, distrugere muniție neexplodată etc.).
 
La nivel național, în ultimele 24 de ore, 1.232 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (271 cazuri), urmată de județele Cluj (61), Mureș (61) și Timiș (60).
 
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 2 persoane și-au pierdut viața în județele Cluj și Sălaj.
 
În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 10 persoane aflate în dificultate.

Printre cele mai relevante misiuni se numără:

O intervenție care a presupus efort susținut din partea pompierilor dâmbovițeni produsă ieri, pe raza localității Vișina, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință. Ajunși la locul solicitării, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Concomitent cu acțiunea de stingere, în interiorul locuinței, a fost identificată o victimă decedată.
 
Un alt incendiu, care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor, a avut loc ieri, în județul Cluj, unde colegii noștri au intervenit, pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru stingerea flăcărilor produse la un operator al cărui domeniu de activitate este prelucrarea lemnului și service auto. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 1.300 mp. Pe timpul misiunii de stingere, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui persoane, ulterior fiind transportată la spital. Salvatorii au lichidat incendiul, eliminând pericolul de propagare la vecinătăți.
 
Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 244 pompieri salvatori și 178 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Citește și:
Început de săptămână încărcat de evenimente pentru pompieri. Unde au intervenit

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii