Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Început de săptămână încărcat de evenimente pentru pompieri. Unde au intervenit

ro

20 Dec, 2022 10:42 888 Marime text
foto: IGSU Început de săptămână încărcat de evenimente pentru pompieri: peste 1.500 de situații de urgență și  mai mult de 1.200 cazuri SMURD. 

Acordarea de prim ajutor, descarcerarea, stingerea incendiilor, căutarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.550 intervenții gestionate de echipajele operative la nivel național, în cursul zilei de ieri.

De asemenea, echipajele SMURD au asistat medical 1.263 persoane, iar pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 88 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 197 misiuni pentru protecția comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, o persoană și-a pierdut viața în județul Argeș., transmit reprezentanții IGSU. 


În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 11 persoane aflate în dificultate.

Oficial de la IGSU 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-Intervenție care a presupus efort susținut din partea pompierilor s-a produs ieri, în județul Olt, pe raza localității Oboga de Sus, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă. Ajunși la locul solicitării, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Concomitent cu acțiunea de stingere, în interiorul locuinței a fost identificată o victimă decedată.

-O altă misiune solicitantă a fost cea derulată de pompierii militari sibieni, la miezul nopții, pe raza localității Șelimbăr, unde echipajele operative au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care un autoturism a intrat în coliziune cu un tir staționat. În urma impactului au rezultat patru victime, dintre care una încarcerată și trei aflate în stop cardio-respirator. Din nefericire, două persoane au fost declarate decedate, iar celelalte două au fost transportate la o unitate spitalicească.

De asemenea, în perioada de referință, la nivel național a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, în urma degajărilor mari de fum produse de un puternic incendiu la un service auto în municipiul Satul Mare.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 210 pompieri salvatori și 174 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Citește și: Alertă la pompieri. Unde au intervenit, în judeţul Constanţa, salvatorii militari
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii