Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii militari au salvat 10 persoane aflate în dificultate în ultimele 24 de ore

ro

09 Dec, 2022 10:19 944 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/IGSUSalvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Pompierii militari din întreaga țară au intervenit, 24 de ore din 24,  în sprijinul celor aflați în situații limită, acționând în 1396 situații de urgență dintre care 57 de incendii, 1.169 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, precum și alte 165 intervenții (deblocare persoane/animale; distrugere muniție neexplodată etc.).

La nivel național, în ultimele 24 de ore, 1.177 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (273 cazuri), urmată de județele Timiș(57 cazuri) și Cluj (44 cazuri).

Potrivit unui comunicat al IGSU, Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața în județul Cluj.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 10 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗ O misiune care a presupus atenție sporită din partea echipajelor de descarcerare și prim ajutor a avut loc ieri, în județul Cluj, unde pompierii militari au intervenit gestionarea urmărilor unui accident rutier petrecut în localitatea Jucu. Ajunși la locul solicitării, salvatorii au constatat că, în urma impactului puternic dintre două autoturisme, au rezultat patru victime, dintre care trei încarcerate. Colegii noștri, cu ajutorul echipamentelor din dotare, au extras victimele dintre fiarele contorsionate și au acordat primul ajutor calificat tuturor persoanelor implicate în incidentul rutier, ulterior acestea fiind transportate la o unitate spitalicească pentru investigații medicale de specialitate.

❗ Un alt eveniment rutier în urma căruia a rezultat o victimă încarcerată s-a petrecut tot pe parcursul zilei de ieri, când echipajele operative din județul Mureș au fost solicitate să intervină la un accident rutier petrecut între două autoturisme în localitatea Viforoasa. Echipajele de descarcerare și prim ajutor ajunse la locul intervenției au constatat că în urma impactului puternic au rezultat patru victime, dintre care una încarcerată. Pompierii militari au acționat pentru extragerea persoanei rămasă blocată în autoturism, iar echipajele medicale au asistat și evaluat medical, la fața locului, toți ocupanții autovehiculelor implicați în evenimentul rutier. Ulterior, trei dintre aceștia au fost transportați la spital.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 218 pompieri salvatori și 165 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii