Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU ​Peste 1.600 de misiuni gestionate și aproape 1.400 de persoane asistate de echipajele SMURD

ro

20 Dec, 2023 09:23 574 Marime text
  • În cursul zilei de ieri, pompierii au intervenit la 1.646 de situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai numeroase dintre acestea fiind în zona București - Ilfov și în județele Argeș, Prahova, Mureș, Cluj și Brașov.
     
În cursul zilei de ieri, pompierii au intervenit la 1.646 de situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai numeroase dintre acestea fiind în zona București - Ilfov și în județele Argeș, Prahova, Mureș, Cluj și Brașov, transmite un comunicat din partea Inspectoratulu General pentru Situații de Urgență.

Cea mai mare pondere a misiunilor gestionate este reprezentată de cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor calificat. În urma acestor solicitări, echipajele SMURD au asistat medical 1.383 de persoane aflate în dificultate.

De asemenea, colegii noștri au gestionat 196 de misiuni în sprijinul comunităților, în timp ce echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 80 de incendii înregistrate la nivelul întregii țării.

Pe parcursul zilei de ieri, la nivel național, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, unul privind prezența animalelor periculoase (urși) în județul Neamț, iar cel de-al doilea privind dispariția unei minore, în județul Gorj.

„Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, precum și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
IGSU: Peste 1.500 de misiuni gestionate în prima zi a acestei săptămâni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii