Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 1.500 de misiuni gestionate în prima zi a acestei săptămâni

ro

19 Dec, 2023 09:56 748 Marime text
Sursa foto: ISU Tulcea/Foto cu rol ilustrativ




 
  • În cursul zilei de ieri, pompierii militari au acționat pentru gestionarea optimă a celor 1.590 de misiuni, constând în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților, potrivit IGSU.
 
Cele mai multe intervenții ale salvatorilor s-au înregistrat la acordarea măsurilor de prim ajutor calificat, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.350 de persoane aflate în dificultate. De asemenea, în prima zi a acestei săptămâni, 13 persoane au fost salvate din situații critice.
 
Totodată, în cursul zilei de ieri, echipajele operative au gestionat cu promptitudine 154 de misiuni pentru protecția comunităților și a bunurilor acestora, în timp ce, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 76 de incendii înregistrate pe întreg teritoriul țării.
 
O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 8 de situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme, conform sursei.
 
Având în vedere că ne aflăm în perioada în care ne împodobim casele cu ocazia Crăciunului, pompieii recomandă  următoarele:
 
Protejați-vă locuința și familia! Nu utilizați instalaţii și decoraţiuni electrice cu defecţiuni sau improvizaţii! Fie folosiți unele în stare bună de funcționare, fie renunțați la ele!
 
Nu solicitaţi excesiv instalaţia electrică prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice care pot depăși puterea instalaţiei electrice a locuinţei. Puteţi provoca astfel un incendiu!
 
 

„Fiți prevăzători! Respectați recomandările transmise pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!”, subliniază pompierii.
 

 
Citește și
Arde o casă în Mangalia!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii