Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Echipajele SMURD au oferit sprijin pentru 4.000 de persoane, aflate în dificultate în weekend

ro

08 Jan, 2024 10:36 627 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUÎn acest sfârșit de săptămână, pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru intervenția promptă la cele 4.724 de solicitări primite din partea populației, la nivel național. 

Potrivit IGSU, în decursul celor trei zile, cele mai multe misiuni au fost înregistrate pentru acordarea asistenței medicale, în urma cărora echipajele SMURD au oferit sprijin pentru 4.000 de persoane, aflate în dificultate. Totodată, în perioada de referință, 19 persoane au fost salvate din situații critice. 

„În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și a bunurilor acestora, sens în care, echipajele operative au intervenit în peste 500 de situații de acest fel.

O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 18 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii au acționat și pentru stingerea a peste 200 de incendii, înregistrate la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale“ - au mai precizat reprezentanții IGSU. 


Având în vedere faptul că aceasta săptămâna se anunță una destul de friguroasă, salvatorii reamintesc cetățenilor că, în perioada sezonului rece, necurățarea coșurilor de fum rămâne printre principalele cauze generatoare ale incendiilor la locuințe și a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon.

„Țineți cont de sfaturile noastre și nu faceți compromisuri cu siguranța dumneavoastră și a familiei! Este interzisă folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate! Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii!

Fiți responsabili și instalați un detector de fum în locuință! Acesta va declanșa alarma încă din stadiul incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea vieții și a bunurilor din locuință. 

Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre. Accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, care este disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.

Citește și: 

Constanța. Căutările pescarilor dispăruți pe Lacul Siutghiol, reluate în această dimineață (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii