Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ieronim Iacob, vicar episcopal pentru Dobrogea Ce înseamnă, la catolici, a posti

ro

27 Feb, 2020 01:49 2433 Marime text
Ieri după amiază, Ieronim Iacob, preot paroh, vicar episcopal pentru Dobrogea, şi director național al Operei Apostolatului Mării, a postat pe pagina sa de Facebook, câteva consideraţii despre Miercurea Cenuşii, ce înseamnă Post şi abstinenţă.
 
În acest sens , înaltul ierarh catolic al Dobrogei a arătat că „a posti, după normele în vigoare ale Bisericii Catolice, înseamnă a mânca doar o singură dată pe zi până la săturare”.

Zilele de post, impuse cu severitate de Biserică, sunt: Miercurea Cenușii (începutul Postului Mare) și Vinerea Mare (înainte de Sfintele Paști), şi sunt zile de abstinență toate Vinerile din timpul Postului Mare”

În aceste zile credincioșii trebuie să se abțină de la consumul cărnii și a preparatelor cu carne fiind obligate să postească toate persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 ani (împliniți) și 60 ani (începuți).

Totodată „sunt obligate la abstinența de la carne toate persoanele care au împlinit 14 ani, iar părinții sunt îndemnați să-i educe pe copiii care nu au împlinit încă 14 ani la observarea acestei practici de renunțare și la spiritul autentic al pocăință”.

Pe timpul Postului Mare se pot consuma ouă, lapte, brânză, pește.

Apa și medicamentele nu încalcă postul, mai precizează, în postarea sa episcolul vicar al Dobrogei.

Sursa foto: Facebook/ Ieronim Iacob
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii