Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haine contrafăcute în valoare de milioane de lei, confiscate de polițiști la Frontiera Calafat

ro

11 Aug, 2023 12:40 844 Marime text
Sursă foto: Poliţia de Frontieră Română
  • Potrivit polițiștilor de la PTF Calafat, au fost descoperite un număr de aproximativ 5.600 de articole vestimentare în valoare de peste 2.200.000 de lei, suspecte de contrafacere.
 
Polițiștii de frontieră din cadrul Punctul de Trecere Frontieră Calafat au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere care circulau pe ruta Bulgaria-România-Germania, 5.613 articole vestimentare, încălțăminte, marochinărie, ceasuri şi 4.920 etichete, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.
 
Conform unui comunicat de presă transmis de Poliția de Frontieră Română, joi, în data de 10 august 2023, în jurul orei 07:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară doi cetățeni români, care conduceau două ansambluri rutiere. Șoferii transportau diverse bunuri în regim de coletărie, pe ruta Bulgaria-România-Germania, conform documentelor prezentate.
 

„Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, colegii noștri au descoperit, în compartimentele de marfă, mai multe colete în care se aflau ambalate 5.613 articole vestimentare, încălțăminte, marochinărie, ceasuri şi 4.920 etichete ale unor mărci consacrate despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute“, punctează sursa citată.

 
Bunurile descoperite, în valoare totală estimată de 2.246.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, întrucât cei doi șoferi nu au putut prezenta documente de proveniență pentru acestea.
 
În prezent, faţă de persoanele în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Sursă foto: Poliţia de Frontieră Română

Citește și:

Bunuri de peste 3 milioane de lei confiscate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii