Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haiducul lui Mazăre şi ortacul de litoral al lui Miron Cozma Cine este Nicolae Mavrodin, cel care plânge pe la uşa Primăriei împreună cu „amărâţii“ din Henri Coandă?

ro

10 Apr, 2014 00:00 4059 Marime text
Nicolae Mavrodin, cel care şi-a asumat protestul „spontan“ al „amărâţilor“ din campusul Henri Coandă, aşa cum îi place primarului Radu Mazăre să îi numească, este o figură controversată în peisajul constănţean. El este preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, dar şi autointitulatul preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret. Manifestaţia pe care a „condus-o“ ieri a avut loc în faţa sediului Primăriei Constanţa.
Fundaţia Naţională pentru Tineret s-a înfiinţat prin Legea nr.146/2002, ca urmaşă a Asociaţiei Tinerilor Revoluţionari, constituită în anul 1994. Până în anul 2002, când s-a emis aceasta lege, se stabilise ca tot ceea ce a aparţinut tineretului comunist să revină unei singure fundaţii - Fundaţia Naţională pentru Tineret, ce reunea toate structurile asociative de tineret din România. Din punct de vedere legal, Fundaţia Naţională pentru Tineret devenise, atunci, succesoare de drept a patrimoniului Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist (CC al UTC) şi avea reprezentare naţională.
 
Mavrodin a fost, anul trecut, deferit justiţiei de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa într-un dosar ce are ca obiect înşelăciunea. El ar fi refuzat, în mod nejustificat, să pună la dispoziţia comisarilor Gărzii Financiare Constanţa documentele contabile ale Fundaţiei Naţionale pentru Tineret şi s-ar fi sustras de la efectuarea verificărilor financiar-contabile prin formularea de declaraţii inexacte cu privire la sediul social al Fundaţiei pentru Tineret. De asemenea, a fost acuzat, de-a lungul vremii, de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi chiar ameninţări cu moartea, la adresa fostului Prefect al Constanţei, Claudiu Iorga Palaz.
 
Nicolae Mavrodin mai este cunoscut şi ca un amic apropiat al lui Miron Cozma şi s-a făcut cunoscut după ce, de Ziua Marinei în 2011, a creat un scandal pe faleza de la Cazinou, scandând lozinci anti-Băsescu. În acelaşi an, dar în luna decembrie, odată cu evenimentul de comemorare a victimelor revoluţiei, aşa-zisul revoluţionar Nicolae Mavrodin a fost, din nou, în centrul atenţiei, când a manifestat împotriva conducerii ţării. De asemenea, el mai este cunoscut în Constanţa şi drept un organizator de mitinguri „răsuflate“. Tot în 2011, el a organizat, cu acordul Primăriei, un miting unde au fost prezenţi doar şase oameni. De altfel, cam toate acţiunile de protest organizate în Constanţa, care au vizat proslăvirea PSD şi huiduirea măsurilor Guvernului, au purtat semnătura lui.
 
Cu toate acestea, Mavrodin nu se poate plânge. Pretinsul revoluţionar, membru „de rând“ al PSD şi preşedinte al fundaţiei UTC-iştilor are o avere considerabilă: o clădire evaluată la circa şase milioane de euro şi fonduri de aproximativ 100.000 de euro, bani proveniţi de la CC al UTC.
În calitate de preşedinte al haiducilor constănţeni, Mavrodin a vrut să creeze un brand de ţară din cuvintele înrudite cu „haiduc“: „Am depus la OSIM documente pentru înregistrarea cuvintelor haiduc, haiducie, haiducesc, cu excepţia a şase cuvinte care au fost blocate de altcineva. În acest sens, vrem să creăm un brand de ţară. De asemenea, vom înfiinţa trei tabere de vară cu specific haiducesc, pentru a crea noi locuri de muncă pentru tineri“ declara el, în urmă cu doi ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii