Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României marchează astăzi Ora Pământului

ro

25 Mar, 2023 14:21 1021 Marime text
Guvernul României. Foto: FacebookGuvernul României se alătură, ca în fiecare an, campaniei globale Ora Pământului - Earth Hour, urmând ca în această seară luminile în Palatul Victoria să fie stinse în intervalul orar 20.30-21.30.

"România rămâne ferm angajată în dezvoltarea proiectelor de investiţii în energie şi infrastructură energetică adaptate provocărilor majore ale momentului: tranziţia către energia verde şi asigurarea independenţei strategice faţă de resursele energetice ruseşti. În acest context, măsurile pe care le-am luat şi le avem în vedere la nivelul Guvernului au ca reper planul european RePower EU pentru economisirea energiei, producerea de energie curată şi diversificarea resurselor de energie. Vrem să valorificăm potenţialul României de a dezvolta capacităţi noi pentru energie verde, oferind totodată consumatorilor soluţii energetice ieftine şi prietenoase cu mediul şi am făcut deja paşi concreţi în acest sens. Avem perspectiva deschiderii unei fabrici de panouri solare în România, valoarea totală a investiţiei fiind de un miliard de euro, de asemenea, implementăm la Doiceşti tehnologia inovatoare a reactoarelor modulare mici, un proiect în premieră în Europa, pregătim trecerea Termocentralei de la Mintia către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen, în acord cu taxonomia europeană. Sunt doar câteva exemple, care vor ajuta România asigure necesarul intern de energie electrică, dar şi să exporte", a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.


Campania internaţională Ora Pământului - Earth Hour se desfăşoară anual în ultima zi de sâmbătă a lunii martie, cu scopul de a stimula utilizarea responsabilă a energiei electrice şi de a atrage atenţia asupra problemelor climatice majore pe care le generează industria producătoare de energie electrică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii