Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul îşi angajează răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

ro

29 Jan, 2020 14:59 1336 Marime text
Parlamentul s-a reunit, miercuri, în şedinţă comună, în sesiune extraordinară, pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, scrie antena3.ro. 

Premierul Ludovic Orban a venit miercuri în faţa parlamentarilor pentru a le prezenta şi citi proiectul de lege pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

Liberalii din executiv au decis ca alegerile locale, care ar urma să aibă loc în iunie, să se desfăşoare în două tururi şi nu în unul, aşa cum tot liberalii au hotărât şi în 2012.

Reprezentaţii PNL spun că acea decizie a fost o greşeală.[ministrul violeta alexandru despre beneficiarii de ajutoare sociale majoritatea sunt in sistem de]Ministrul Violeta Alexandru, despre beneficiarii de ajutoare sociale: „Majoritatea sunt în sistem de peste cinci ani. ANOFM este o instituție pasivă”

Angajarea răspunderii ar putea duce însă la răsturnarea Guvernului. Și asta deoarece PSD a anunţat deja că va depune o moţiune de cenzură.

Potrivit premierului, legea existentă în 1992 era mai aproape de exigențele democratice.

„Guvernul a luat decizia de a-și angaja răspunderea în fața Parlamentului să își aleagă primarii pe un sistem de legitimitate”, a declarat Orban. 

Orban: „Nu înțeleg de ce PSD depune moțiune de cenzură(...). Ar trebui să susțineți acest sistem de alegere, în două tururi, sau vă este frică de acești primari care nu ar mai fi realeși pentru că nu și-au făcut treaba”

Sursa foto: gov.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii