Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat restaurarea și reabilitarea Palatului Administrativ din Suceava

ro

16 Mar, 2022 12:56 1256 Marime text
Palatul Administrativ din Suceava, Sursa foto: wikipedia.org Ministerul Dezvoltării va reabilita Palatul Administrativ din Suceava. 
 

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea și dotarea Palatului Administrativ din municipiul Suceava, obiectiv înscris în lista monumentelor istorice și care a fost grav afectat de un incendiu anul trecut. Astfel, clădirea va fi reabilitată cu finanțare acordată de Ministerul Dezvoltării, anunță ministrul Cseke Attila.


După cum este cunoscut, din cauza incendiului produs în martie 2021, clădirea este deteriorată, iar structura de rezistență a corpurilor de clădire este degradată în principal la nivelul etajelor superioare și șarpantei, riscând deteriorarea completă a imobilului.
 

”Am vizitat Palatul Administrativ acum un an și am promis că vom susține lucrările de reabilitare după incendiu. Ministerul Dezvoltării finanțează cu peste 96 milioane de lei acest proiect”, a afirmat Cseke Attila.Modificările și lucrările propuse au ca scop asigurarea menținerii rezistenței elementelor structurale actuale și îmbunătățirea protecției seismice, conform normelor tehnice actuale, și au în vedere intervențiile la elementele structurale și nestructurale, păstrându-se caracteristicile arhitecturale ale construcției.


După executarea lucrărilor de intervenție, vor fi înlăturate deficiențele provocate de incendiu și se va îmbunătăți comportarea ansamblului structural la o eventuală acțiune seismică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii