Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gramemo Project Building Group, companie cu rezonanță în lumea proiectărilor arhitecturale, și-a modernizat sediul din Constanța (video)

ro

24 Jul, 2021 00:00 3067 Marime text
  • În municipiul Constanța, pe strada Interioară 3 nr. 1, se află o clădire, care la exterior pare un banal imobil. Am pășit pe ușa principală, iar acolo ne-a întâmpinat o muzică plăcută, ambientală, care se auzea la boxele amplasate strategic
  • Este sediul recent renovat al Project Building Gramemo Arhitecture Group, o companie full-house de practică arhitecturală, cu ani de experiență în livrarea de proiecte complete de top, inovative și personalizate 100%.


În municipiul Constanța, pe strada Interioară 3 nr. 1, se află o clădire, care la exterior pare un banal imobil. Am pășit pe ușa principală, iar acolo ne-a întâmpinat o muzică plăcută, ambientală, care se auzea la boxele amplasate strategic. Acolo este sediul recent renovat al Project Building Gramemo Arhitecture Group, o companie full-house de practică arhitecturală, cu ani de experiență în livrarea de proiecte complete de top, inovative și personalizate 100%.
 
Robert și Anca Dumitrescu sunt soț și soție și pare că au găsit adevărata rețetă a succesului în mediul de afaceri. Compania este copilul lor, iar angajații nu îi cunosc pe cei doi ca șefi, ci ca parteneri, prieteni, chiar familie. O echipă tânără, unde nu se cere un CV pompos și un background laborios, ci o ambiție și dorința puternică de a pune în practică meseria.

 
Povestea firmei a început precum suntem obișnuiți când vine vorba de un studio. Robert și Anca au deschis un birou la malul Mării Negre, în 2011. Au riscat și au investit și au format o echipă unită.
 
Robert Dumitrescu vede arhitectura ca pe o oportunitate de a experimenta lumea într-o manieră foarte artistic însă asumată analitic. Înainte de dezvoltarea Gramemo Project Building Group (GPBG) a participat la experiențe răsplătite și numeroase de practice arhitecturale prin proiecte răspândite pe teritoriul Europei, în Marea Britanie și în România.  El conduce grupuri de licitații, ceea ce este centrul preocupărilor Gramemo, el fiind panoul de review și planificare a tuturor documentațiilor legale din oraș și din împrejurimi. Este în contact permanent cu comunitatea locali și în conexiune cu dezvoltarea zonală general într-o manieră constructivă cu autoritățile statului.

 

„Pentru mine, firma este copilul meu, este visul meu! Aici îmi petrec 70% din timp, că este weekend sau zi a săptămânii. Am vrut să le ofer tinerilor, având în vedere că nu mă mai încadrez acolo, un alt mediu și un alt mod de lucru, altă atmosferă, altă tehnologie. Mi-am dat interesul să le asigur tehnică, atmosferă, retribuție financiară, să nu simtă lipsa de nimic. Aici să își împlinească visul! Cea mai bună tehnică înseamnă generațiile de calculatoare de maxim penultimă generație. Nu am doar vârf de gamă. Avem tot ce înseamnă dotare IT este inhouse, nu este închiriată, nu este de ochii lumii. Totul este pentru a asigura tinerilor posibilitatea să evolueze. Am ingineri care au șapte luni de angajare la mine și deja de la zero au ajuns să proiecteze platforme petroliere pe partea de instalații. Mai mult de atât nu cred că aș putea să ofer într-un birou de proiectare.

 


Anca Dumitrescu
este yinul la yangul lui Robert. Se completează reciproc și fac o echipă perfectă. Este o persoană încrezătoare și plină de energie. Anca și-a desfășurat mare parte din activitate în Austria, Viena unde Robert a lucrat in domeniu aproape 1 an, dar s-a întors pe teritoriul nativ să își pună în practică tot ceea ce cunoaște. Experiența ei se extinde de la dezvoltări de lucrări domestice complet personalizate și de lux până la proiecte de echipe mari de tip comercial și rezidențial. Ea asigură livrarea proiectelor cu tot cu amprenta personal.


 

„Clienții ne pot alege pe noi din mai multe motive. Avem în felul următor: clientul are o mică idee. Noi avem nevoie de acea idee și noi o dezvoltăm prin randări, în primă fază, ca să vizualizeze finalul lucrării. El își poate da seama dacă este visul său. După care, urmează partea mai greoaie – birocrația din România. Avem experiențe în acest domeniu – timpul de depunere al avizelor noi îl oferim clienților noștri. După obținerea documentelor putem să spunem că este ușurată muncă. Dar cel mai mult noi ne lăudăm cu randările și cu impresia pe care o lăsăm în cel mai scurt timp – de aceea și am investit cel mai mult în biroul acesta pentru că toată lumea are timpul restrâns. Oamenii vin atunci când au o siguranță financiară. Ei au banii de construcție și își doresc implementarea proiectului cât mai repede. Noi am investit într-o aparatură care reduce timpul de așteptare”, a spus Anca Dumitrescu.

 


Teodor Bratan, architect de meserie și cu o vastă experiență, cât și cu o tinerețe debordantă la cei șapte decenii pe care îi are în portofoliu, este raza de soare și bucurie din studio. Mai mult, este o adevărată enciclopedie umană pentru tinerii care vin să „fure” din meseria profesionistului.

 

„ Am mii de proiecte, începând cu cele domestice. În perioada 1975-1980 am lucrat la Centrul Județean de Proiectare Ialomița și expert pe lângă Tribunal. Acolo am făcut creșe, grădinițe, școli, cantine, combinatul sidelurgic. Sunt mult prea multe pentru a le ține minte. Apoi am venit la București - Măgurele, la Institutul Reactor Nuclear Energetic  Pitești, sucursala București. Aici am lucrat pentru Centrala de la Cernavodă. Până în anii 1992-93 am fost colaborator, după care am fost șef de proiecte. Mai apoi am lucrat pentru Mioveni-Pitești fabrica de combustibil nuclear, apoi pentru uzina de la Râmnicu-Vâlcea, unde se curăța apa grea. Am lucrat și pentru Drobeta - Turnu Severin unde se producea apa grea. Din 1994 până în 2007 am asigurat asistență tehnică la centrala de la Cernavodă, Unitatea 1 și 2. La unitatea 1 am avut un șef străin, la unitatea doi am fost șef peste străini. Am cunoascut mii de oameni. De la pensie sunt agajat aici, colaborez cu încă două firme de aici, una din Cernavodă, două din București și una din Târgu-Mureș”, a spus Teodor Bratan.

 


Serviciile oferite de Project Building Gramemo Arhitecture Group înglobează arhitectură, structură, instalații electrice, instalații sanitare, instalații termice NVAC, drumuri, cât și documentații obținere avize utilități, ISU, ISC, cât și alte necesare pentru obținerea autorizațiilor de construire. Mai sunt elaborate documente precum structure geotehnice, studii topografice, certificate și audite energetic, expertise tehnice, studii de inservice sau prezentări 3D.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii