Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Simion a fost prezent la Constanța pentru comemorarea părintelui Haralambie Balamace (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

24 Mar, 2023 09:57 3165 Marime text


Președintele AUR, George Simion a fost prezent ieri, 23 martie, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.
 
Această vizită a fost prilejuită de comemorarea părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism.
 
Balamace a infiintat școli românești in localitățile Pleasa, Moscopole, Corcea, Lunca, Nicea, Sipska, Grabova, Vituki si chiar in orașele Elbasan si Berat, din Albania și a  promovat cunoașterea limbii române și a militat pentru întemeierea unui episcopat românesc pentru aromânii din Macedonia, toate acestea stârnind ura din partea grecilor, bande înarmate asasinându-l pe preot pe data de 23 martie 1914.
 
Slujba de comemorare a început de la ora 17:00, biserica fiind arhiplină.


 
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, înconjurat de un sobor de preoți, a luat cuvântul:
 
„Bine ați venit stimați credincioși la comemorarea unui om care a luptat pentru România, pentru limba română și pentru românism.”
 
După această deschidere, a început serviciul religios.
 
În continuare, ÎPS Teodosie a ținut să-i mulțumească lui George Simion pentru prezență.
 
„Îmi pare bine că ați venit, domnule George Simion!”, a spus Teodosie.
 
De asemenea, el a subliniat importanța credinței pentru națiune și rolul bisericii în acest sens, apoi l-a evocat pe preotul Haralambie Balamace.
 
„Le mulțumesc atât românilor, cât și aromânilor pentru participare, căci suntem cu toții de un neam și trebuie să ne aducem ofranda dinaintea lui Dumnezeu.
 
Mâine voi sluji la o biserică nouă, din Palas, clădită de aromâni”, a conchis Arhiepiscopul Tomisului.
 
După terminarea slujbei de comemorare, persoanele prezente în biserică s-au înghesuit pentru a face poze cu președintele AUR.
 
„Le doresc sănătate tutror celor care luptă pentru a avea astăzi o țară, pentru valorile noastre românești și pentru credință. Înainte mergem cu crucea și nu uităm de nici un erou care și-a dat viața pentru România. Dumnezeu să vă ajute pe fiecare dintre voi!”, a spus George Simion.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii